Solrosplättar med grön ärtkräm

20
6
Solrosplättar med grön ärtkräm

Solrosplättar med grön ärtkräm, en spännande rätt som lätt blir en ny vardagsfavorit. Plättarna blandas med solrosfrön och mjölk innan de mixas slätt. Dessa steks sedan frasiga i en het panna. Servera dessa med en härligt grön ärtkräm, saftiga tomater och solrosskott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015

Solrosplättar med grön ärtkräm

Ingredienser

4 portioner

Plättar

3 dl solrosfrön
6 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
4 ägg
2 msk smör eller margarin

Ärtkräm

2 avokador
ca 2 dl gröna ärtor
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
1 citron

Till servering

3 tomater
100 g solrosskott

Gör så här

För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Josefine

2017-05-07

Hittade inga solrosskott i butiken när jag handlade och tomaterna ser sorgliga ut såhär tidigt på året så jag hoppade dem. Ville ha nåt lite salt med så finhackade gurka och fetaost och hade som pålägg tillsammans med ärtkrämen. Riktigt gott tyckte vi vuxna men min tvååriga systerdotter var skeptisk till ärtkrämen och gillade resten.

Katja

2015-05-11

Jag hade väldigt svårt för denna rätt, tyvärr.

Eva

2015-04-27

Jag gillar att en av veckans rätter är vegetarisk. Men denna var ingen höjdare

Näringsvärde per portion

Energi 3047 KJ / 728 kCal
Fett 48 g
Salt 224 g
Kolhydrater 41 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden