Solrosplättar med grön ärtkräm
Solrosplättar med grön ärtkräm, en spännande rätt som lätt blir en ny vardagsfavorit. Plättarna blandas med solrosfrön och mjölk innan de mixas slätt. Dessa steks sedan frasiga i en het panna. Servera dessa med en härligt grön ärtkräm, saftiga tomater och solrosskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015
Ingredienser
4 portioner
Plättar
3 dl solrosfrön
6 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
4 ägg
2 msk smör eller margarin
Ärtkräm
2 avokador
ca 2 dl gröna ärtor
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 citron
Till servering
3 tomater
100 g solrosskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3047 KJ / 728 kCal
Fett48 g
Salt2.24 g
Kolhydrater41 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hittade inga solrosskott i butiken när jag handlade och tomaterna ser sorgliga ut såhär tidigt på året så jag hoppade dem. Ville ha nåt lite salt med så finhackade gurka och fetaost och hade som pålägg tillsammans med ärtkrämen. Riktigt gott tyckte vi vuxna men min tvååriga systerdotter var skeptisk till ärtkrämen och gillade resten.
Josefine
2017-05-07Jag hade väldigt svårt för denna rätt, tyvärr.
Katja
2015-05-11Jag gillar att en av veckans rätter är vegetarisk. Men denna var ingen höjdare
Eva
2015-04-27