Solgul räkgryta med saffran och zucchini

66
8
Solgul räkgryta med saffran och zucchini

Bjud på en vackert färgsprakande räkgryta med väldoftande saffran och zucchini. Den här mustiga grytan är fullproppad med goda smaker och grönsaker som både fyller upp magen och värmer själen. Rör i färsk tomat och persilja på slutet och servera grytan med potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016

Solgul räkgryta med saffran och zucchini

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1
zucchini
1/2
påse salladslök (à 125 g)
2 msk
smör eller margarin
1/2 g
saffran
1 msk
tomatpuré
1
fiskbuljongtärning
2 dl
vispgrädde
1 msk
majsstärkelse
-
salt och peppar
300 g
frysta skalade räkor
250 g
körsbärstomater
1/2
kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Tips

Smaka av grytan med lite cayennepeppar, lite citronskal eller mortlat fänkålsfrö.

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Anna

2020-11-07

Jättegott! Vi tog halva mängden saffran och dubbla mängden grädde.

Melisa

2020-07-18

Toppen med pasta!

Marie

2020-07-01

Jättegott

Näringsvärde per portion

Energi 2895 KJ / 692 kCal
Fett 38 g
Salt 2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept