Solgul räkgryta med saffran och zucchini
Bjud på en vackert färgsprakande räkgryta med väldoftande saffran och zucchini. Den här mustiga grytan är fullproppad med goda smaker och grönsaker som både fyller upp magen och värmer själen. Rör i färsk tomat och persilja på slutet och servera grytan med potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 zucchini
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 msk smör eller margarin
1/2 g saffran
1 msk tomatpuré
1 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
salt
peppar
300 g frysta skalade räkor
250 g körsbärstomater
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2895 KJ / 692 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok vardagsrätt men jag hade väntat mig lite mer. Det var fräscht med mycket grönsaker. Jag tog 4 dl matlagningsgrädde istället. Som alternativ till potatis funkar även ris eller nudlar.
Johanna
2024-02-06Ganska smaklöst.
Eva
2023-11-20Detta är en favorit, ljuvligt gott, serverar helst med ris till detta och så har jag i större räkor som vannamieräkor. Mums 😋
Jessica
2023-07-18