Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Medel

Adventssoppa

Adventssoppa är en värmande och mättande soppa. Adventssoppan passar utmärkt till jul eftersom den innehåller saffran men även ingredienser som fiskbullar och crème fraiche. Soppan har kort tillagningstid och serveras med goda, ostgratinerade bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka rödlök. Fräs den tillsammans med purjolök i olja i en gryta stor nog för soppkok. Grönsakerna ska bara bli glansiga, de får inte ta färg.
  2. Tillsätt fiskbullar, vatten, fiskbuljongtärning, saffran och snabbris. Koka upp. Salta och peppra. Rör ner crème fraiche. Servera med ostgratinerat bröd.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fiskbuljongen och fiskbullarna.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost att gratinera brödet med.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 sköljd och strimlad purjolök
  • 2 msk olja
  • 1 burk fiskbullar i buljong (à 375 g)
  • 1 l vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 dl snabbris
  • salt och peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • ostgratinerat bröd

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer