Fisk- och saffransgryta med tomat

29
5
Fisk- och saffransgryta med tomat

En ljuvligt god, saffransdoftande fiskgryta som är fantastiskt enkel att tillaga. Grytbasen består av morötter och mild purjolök som får puttra i en krämig gräddsås smaksatt med saffran och umamirik fiskbuljong. Lägg ner fisken och tomatbitarna i såsen och låt den sjuda tills smakerna gift sig och servera grytan med ångande nykokt potatis och tomater.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2017

Fisk- och saffransgryta med tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Fiskgryta

2 morötter
1 purjolök
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 msk majsstärkelse
1/2 g saffran
salt och peppar
ca 600 g sejfilé
400 g romanticatomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Kristina

2022-01-11

Mycket enkel och god, tomaterna lag jag i efteråt på tallriken

Vagn

2021-08-25

En god gryta att bjuda gäster. Allt kan förberedas och när maten ska serveras tar det ca 15 minuter att göra maten serveringsklar, och den smakar bra. Jag använde torsk och lax och lit sockerärtor i grytan - ärtorna kokade bara 2-3 minuter.

Filippa

2020-08-20

Jag la till färska sockerärtor på slutet samt kryddade med lite cayennepeppar- jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 2267 KJ / 542 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 49 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden