Fisk- och saffransgryta med tomat

24
3
Fisk- och saffransgryta med tomat

En ljuvligt god, saffransdoftande fiskgryta som är fantastiskt enkel att tillaga. Grytbasen består av morötter och mild purjolök som får puttra i en krämig gräddsås smaksatt med saffran och umamirik fiskbuljong. Lägg ner fisken och tomatbitarna i såsen och låt den sjuda tills smakerna gift sig och servera grytan med ångande nykokt potatis och tomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2017

Fisk- och saffransgryta med tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Fiskgryta

2
morötter
1
purjolök
2 dl
vispgrädde
2 1/2 dl
vatten
1
fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 msk
majsstärkelse
1/2 g
saffran
-
salt och peppar
ca 600 g
sejfilé
400 g
romanticatomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Filippa

2020-08-20

Jag la till färska sockerärtor på slutet samt kryddade med lite cayennepeppar- jättegott!

Redaktionen

2017-03-27

Hej Katarina! Vi rekommenderar att tina fisken först innan du börjar. Lycka till! Hälsningar Michelle

Katarina

2017-03-23

alltså ska man tina fisken innan?

Näringsvärde per portion

Energi 2267 KJ / 542 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 49 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept