Fisk- och saffransgryta med tomat
En ljuvligt god, saffransdoftande fiskgryta som är fantastiskt enkel att tillaga. Grytbasen består av morötter och mild purjolök som får puttra i en krämig gräddsås smaksatt med saffran och umamirik fiskbuljong. Lägg ner fisken och tomatbitarna i såsen och låt den sjuda tills smakerna gift sig och servera grytan med ångande nykokt potatis och tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Fiskgryta
2 morötter
1 purjolök
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 msk majsstärkelse
1/2 g saffran
salt
peppar
ca 600 g sejfilé
400 g romanticatomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2267 KJ / 542 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater49 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket enkel och god, tomaterna lag jag i efteråt på tallriken
Kristina
2022-01-11En god gryta att bjuda gäster. Allt kan förberedas och när maten ska serveras tar det ca 15 minuter att göra maten serveringsklar, och den smakar bra. Jag använde torsk och lax och lit sockerärtor i grytan - ärtorna kokade bara 2-3 minuter.
Vagn
2021-08-25Jag la till färska sockerärtor på slutet samt kryddade med lite cayennepeppar- jättegott!
Filippa
2020-08-20