En ljuvligt god, saffransdoftande fiskgryta som är fantastiskt enkel att tillaga. Grytbasen består av morötter och mild purjolök som får puttra i en krämig gräddsås smaksatt med saffran och umamirik fiskbuljong. Lägg ner fisken och tomatbitarna i såsen och låt den sjuda tills smakerna gift sig och servera grytan med ångande nykokt potatis och tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
11 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kristina
2022-01-11Mycket enkel och god, tomaterna lag jag i efteråt på tallriken
Vagn
2021-08-25En god gryta att bjuda gäster. Allt kan förberedas och när maten ska serveras tar det ca 15 minuter att göra maten serveringsklar, och den smakar bra. Jag använde torsk och lax och lit sockerärtor i grytan - ärtorna kokade bara 2-3 minuter.
Filippa
2020-08-20Jag la till färska sockerärtor på slutet samt kryddade med lite cayennepeppar- jättegott!