Vegansk rabarberkladdkaka med havregrädde

Betyg 3.1 av 5.
13 personer har röstat
3
Vegansk rabarberkladdkaka med havregrädde

Vegansk kladdkaka med rabarber som är precis så krämig och utsökt god som en kladdkaka ska vara. Rabarber och choklad är en ljuvlig smakfest, och serverad med grädde blir detta en höjdare som passar även den mest inbitne kladdkaksfantasten.

Vegansk rabarberkladdkaka med havregrädde

Ingredienser

8 portioner

Rabarberkladdkaka

mjölkfritt margarin (till formen)
ströbröd (till formen)
150 g mjölkfritt margarin
100 g vegansk vit choklad
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl mandelmjöl
2 dl strösocker
1 krm salt
1/2 dl naturell nötdryck
2 stänger rabarber (2 stänger motsvarar ca 150 g)
2 msk florsocker

Till servering

1 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
2 1/2 dl havregrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Jag fick samma resultat som Karolina efter att ha gräddat kakan i 175 grader i 20 min. Lät den stå inne 15 min till och då ser den bättre ut.

Charlotta

2020-06-24

Hej Charlotta och Karolina! Tack för era synpunkter. Vi har nu provbakat kladdkakan igen och ökat tiden med 5 min. Vi har även lagt till i texten att kakan bör svalna och ställas kallt innan servering. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-07-06

Stämmer verkligen angivelserna och mängden ingredienser i receptet? Efter 20 min i ugnen är smeten fortfarande väldigt lös/rinnande. Endast kanterna som fått fastare form. 🤔

Karolina

2020-06-19

Hej Karolina! Ja, både gör så här texten och ingredienserna stämmer. Undrar vad som kan ha blivit fel när du bakade den? Alla ugnar är som bekant olika... Om du testar baka kakan igen så kan du testa höja temperaturen lite i din ugn. Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-06-24

Vilken havregrädde använde ni?

Evelina

2019-06-12

Hej Evelina! Det fungerar med vilket varumärke av vispbar havregrädde som helst. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-06-14

Näringsvärde per portion

Energi1822 KJ / 433 kCal
Fett26 g
Salt0.41 g
Kolhydrater48 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Knäckig rabarberpaj med ingefära
Betyg 3.3 av 5.
188 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber i huvudrollen
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm rabarberkompott med vanilj och hallon
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarbersnaps
Betyg 4.6 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk knäck
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga