Vegansk rabarberkladdkaka med havregrädde
Vegansk kladdkaka med rabarber som är precis så krämig och utsökt god som en kladdkaka ska vara. Rabarber och choklad är en ljuvlig smakfest, och serverad med grädde blir detta en höjdare som passar även den mest inbitne kladdkaksfantasten.
Ingredienser
8 portioner
Rabarberkladdkaka
mjölkfritt margarin (till formen)
ströbröd (till formen)
150 g mjölkfritt margarin
100 g vegansk vit choklad
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl mandelmjöl
2 dl strösocker
1 krm salt
1/2 dl naturell nötdryck
2 stänger rabarber (2 stänger motsvarar ca 150 g)
2 msk florsocker
Till servering
1 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
2 1/2 dl havregrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1822 KJ / 433 kCal
Fett26 g
Salt0.41 g
Kolhydrater48 g
Protein2 g
Kommentarer
Jag fick samma resultat som Karolina efter att ha gräddat kakan i 175 grader i 20 min. Lät den stå inne 15 min till och då ser den bättre ut.
Charlotta
2020-06-24Hej Charlotta och Karolina! Tack för era synpunkter. Vi har nu provbakat kladdkakan igen och ökat tiden med 5 min. Vi har även lagt till i texten att kakan bör svalna och ställas kallt innan servering. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-06Stämmer verkligen angivelserna och mängden ingredienser i receptet? Efter 20 min i ugnen är smeten fortfarande väldigt lös/rinnande. Endast kanterna som fått fastare form. 🤔
Karolina
2020-06-19Hej Karolina! Ja, både gör så här texten och ingredienserna stämmer. Undrar vad som kan ha blivit fel när du bakade den? Alla ugnar är som bekant olika... Om du testar baka kakan igen så kan du testa höja temperaturen lite i din ugn. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-24Vilken havregrädde använde ni?
Evelina
2019-06-12Hej Evelina! Det fungerar med vilket varumärke av vispbar havregrädde som helst. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-06-14