Sojastekt tofu med broccoli och chili
Kvällens middag är en explosion i smaker och färger. Den silkeslena tofun steks och serveras med broccoli, het chili, sesamfrön och mild salladslök. Pricken över i:et är den saltsyrliga såsen gjord på soja och vitvinsvinäger som gifter ihop tofurätten med det vita riset.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2024
Ingredienser
4 portioner
Sojasås
1 stor vitlöksklyfta
1 dl japansk soja
3/4 dl vatten
3/4 dl strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk majsstärkelse
4 port ris
Tofu
250 g broccoli
2 förp naturell tofu (à 270 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 röd chili
2 msk sesamfrö
2 msk olja
1/2 förp ärtskott (à 100 g)
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2128 KJ / 508 kCal
Fett15 g
Salt5 g
Kolhydrater69 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den här rätten är inte glutenfri - det är vetemjöl i den japanska sojan, man måste ersätta den med glutenfri soja.
Katarina
2024-03-27Men 3/4 dl socker blir ju inte 45 g utan ca 67 g socker. Ganska mycket tillsatt socker per portion...
Sofie
2024-03-27God och lättlagad rätt till vardags
Sonja
2022-07-24