Sojastekt tofu med broccoli och chili
Kvällens middag är en explosion i smaker och färger. Den silkeslena tofun steks och serveras med broccoli, het chili, sesamfrön och mild salladslök. Pricken över i:et är den saltsyrliga såsen gjord på soja och vitvinsvinäger som gifter ihop tofurätten med det vita riset.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2024
Ingredienser
4 portioner
Sojasås
1 stor vitlöksklyfta
1 dl japansk soja
3/4 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk majsstärkelse
4 port ris
Tofu
250 g broccoli
2 förp naturell tofu (à 230 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 röd chili
2 msk sesamfrö
2 msk olja
1/2 förp ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den här rätten är inte glutenfri - det är vetemjöl i den japanska sojan, man måste ersätta den med glutenfri soja.
Katarina
2024-03-27Tack Katarina för din kommentar. Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför har vi kategoriserat denna rätt som glutenfri. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-05-24Men 3/4 dl socker blir ju inte 45 g utan ca 67 g socker. Ganska mycket tillsatt socker per portion...
Sofie
2024-03-27Hej Sofie! Våra kockar har uppdaterat receptet och nu minskat mängden socker. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-05-24God och lättlagad rätt till vardags
Sonja
2022-07-24