Kvällens middag är en explosion i smaker och färger. Den silkeslena tofun steks och serveras med broccoli, het chili, sesamfrön och mild salladslök. Pricken över i:et är den saltsyrliga såsen gjord på soja och vitvinsvinäger som gifter ihop tofurätten med det vita riset. Duka gärna fram ätpinnar och ät tills ni blir mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
13 2017
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Margherita
2021-04-28Det måste vara fel mängd socker i receptet, överdrivet mycket (lika mycket som broccolin!). Vanligtvis är det 1 tsk socker i japanska och koreanska rätter, inte flera hundra gram... Annars bra recept, särskilt om man har i lite mer broccoli.
Redaktionen ICAse
2021-05-11Hej Margherita! Roligt att du gillar receptet och toppen att du anpassar det så du får det som du vill ha det :). Mängden 3/4 dl socker stämmer. Sockermängden i vikt blir ca 45 g, denna sojasås är lite mer som en teriyakisås. Hälsningar Ulrika
Siri
2020-01-24Skippade sockret och köpte marinerad tofu av erfarenhet - gott!
Lars
2019-05-10Söt kladdig sojasås hälls på helt smaklös tofu. Fick slänga maten. Usch!