Sojastekt tofu med broccoli och chili

48
3 Klimatsmart
Sojastekt tofu med broccoli och chili

Kvällens middag är en explosion i smaker och färger. Den silkeslena tofun steks och serveras med broccoli, het chili, sesamfrön och mild salladslök. Pricken över i:et är den saltsyrliga såsen gjord på soja och vitvinsvinäger som gifter ihop tofurätten med det vita riset. Duka gärna fram ätpinnar och ät tills ni blir mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017

Sojastekt tofu med broccoli och chili

Ingredienser

4 portioner

Sojasås

1
stor vitlöksklyfta
1 dl
japansk soja
3/4 dl
vatten
3/4 dl
strösocker
1 msk
vitvinsvinäger
1 tsk
majsstärkelse
4
port ris

Tofu

250 g
broccoli
2
förp naturell tofu (à 270 g)
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
röd chili
2 msk
sesamfrö
2 msk
olja
1/2
ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Siri

1/24/2020

Skippade sockret och köpte marinerad tofu av erfarenhet - gott!

Lars

5/10/2019

Söt kladdig sojasås hälls på helt smaklös tofu. Fick slänga maten. Usch!

Pia

2/25/2018

Supergott

Näringsvärde per portion

Energi 2128 KJ / 508 kCal
Fett 15 g
Salt 5 g
Kolhydrater 69 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept