UNDER 45 MIN | Medel

Ingefärsstekt shiitake med sojamarinerad tofu

Upp med en hand om du också älskar det asiatiska köket! Denna rätt innehåller shiitake som steks med ärtskott, ingefära, vitlök och sambal samt serveras ihop med en sojamarinerad tofu kommer inte göra dig besviken. De små sesamfröna strös över rätten för en fin touch och nötig smak!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv ingefäran fint och pressa vitlöken. Blanda ingefära och vitlök med olja och sambal oelek.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär tofun i bitar och stek i oljan några minuter. Lägg upp i en djup tallrik och marinera i sojan på ett fat ca 10 minuter. Strö över sesamfrön.
  4. Dela salladsärtorna på längden. Ansa och dela svampen. Stek ärtor och svamp i oljan i en stekpanna och krydda med salt. Häll i ingefärsoljan och dra bort pannan från värmen.
  5. Servera shiitake och salladsärtor med ris, tofu och ärtskott.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 port ris
  • 2 förp naturell tofu (à 270 g)
  • 1 msk olja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sesamfrö
  • 150 g salladsärtor
  • 150 g shiitakesvamp
  • 2 tsk olja
  • salt
  • 100 g ärtskott

Näringsvärde
Per portion

Energi 1918 kJ / 459 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept