Ingefärsstekt shiitake med sojamarinerad tofu

5
1
Ingefärsstekt shiitake med sojamarinerad tofu

Upp med en hand om du också älskar det asiatiska köket! Denna rätt innehåller shiitake som steks med ärtskott, ingefära, vitlök och sambal samt serveras ihop med en sojamarinerad tofu kommer inte göra dig besviken. De små sesamfröna strös över rätten för en fin touch och nötig smak!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2020

Ingefärsstekt shiitake med sojamarinerad tofu

Ingredienser

4 portioner
2 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
4 port ris
2 förp naturell tofu (à 270 g)
1 msk olja
2 msk japansk soja
1 msk sesamfrö
150 g salladsärtor
150 g shiitakesvamp
2 tsk olja
salt
100 g ärtskott

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Ulrika

2020-02-26

Är det saften av 2 msk riven ingefära som man ska ha i? Eller alltihop? Det blir ganska mycket ingefära.

Redaktionen ICAse

2020-02-27

Hej Ulrika! Du ska ha i allt av den 2 msk rivna ingefära. Om du tycker att det är mycket så kan du självklart anpassa mängden för att passa din smak. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1918 KJ / 459 kCal
Fett 16 g
Salt 4 g
Kolhydrater 50 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden