Ingefärsstekt shiitake med sojamarinerad tofu
Upp med en hand om du också älskar det asiatiska köket! Denna rätt innehåller shiitake som steks med ärtskott, ingefära, vitlök och sambal samt serveras ihop med en sojamarinerad tofu kommer inte göra dig besviken. De små sesamfröna strös över rätten för en fin touch och nötig smak!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2020
Ingredienser
4 portioner
2 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
4 port ris
2 förp naturell tofu (à 270 g)
1 msk olja
2 msk japansk soja
1 msk sesamfrö
150 g salladsärtor
150 g shiitakesvamp
2 tsk olja
salt
100 g ärtskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1918 KJ / 459 kCal
Fett16 g
Salt4 g
Kolhydrater50 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!
Lena
2024-10-31Är det saften av 2 msk riven ingefära som man ska ha i? Eller alltihop? Det blir ganska mycket ingefära.
Ulrika
2020-02-26Hej Ulrika! Du ska ha i allt av den 2 msk rivna ingefära. Om du tycker att det är mycket så kan du självklart anpassa mängden för att passa din smak. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-27