Stekt lax med mangosalsa och koriander

35
1
Stekt lax med mangosalsa och koriander

En färgsprakande mangosalsa gjord på frisk mango, krispiga små gurktärningar, het röd chili, syrlig lime och aromatisk koriander som serveras med fluffigt ris och korallrosa lax som stekts till perfektion. Detta är en lyxig, supergod och fräsch middag som är enkel att tillaga. Med andra ord en perfekt vardagsrätt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017

Stekt lax med mangosalsa och koriander

Ingredienser

2 portioner
2
port ris (gärna fullkorn)
1/2
gurka
1
mango
1
röd chili
1/2
lime
1/2 msk
olja
-
salt och peppar
1/2
kruka koriander
300 g
laxfilé

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentar

Sheida

2021-04-01

God, dock för mild i smakerna

Näringsvärde per portion

Energi 2714 KJ / 649 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 69 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept