Stekt lax med mangosalsa och koriander

Betyg 3.9 av 5.
39 personer har röstat
2
Stekt lax med mangosalsa och koriander

En färgsprakande mangosalsa gjord på frisk mango, krispiga små gurktärningar, het röd chili, syrlig lime och aromatisk koriander som serveras med fluffigt ris och korallrosa lax som stekts till perfektion. Detta är en lyxig, supergod och fräsch middag som är enkel att tillaga. Med andra ord en perfekt vardagsrätt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017

Stekt lax med mangosalsa och koriander

Ingredienser

2 portioner
2   port ris (gärna fullkorn)
1/2   gurka
1   mango
1   röd chili
1/2   lime
1/2 msk  olja
salt och peppar
1/2   kruka koriander
300 g  laxfilé

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt, snabbt och gott! Hottade upp salsan med hackad rödlök, hackade körsbärstomater samt fisksås.

Karin

2024-09-24

God, dock för mild i smakerna

Sheida

2021-04-01

Näringsvärde per portion

Energi2714 KJ / 649 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater69 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Snabb mangosalsa
Betyg 4.4 av 5.
55 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade lax- och mangospett
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sojastekt lax med syrlig mangosallad
Betyg 4.2 av 5.
139 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mangosorbet med kokos
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Snabb mangosorbet på fryst mango
Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chiapudding med kokos och mango
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga