Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Stekt lax med mangosalsa och koriander

En färgsprakande mangosalsa gjord på frisk mango, krispiga små gurktärningar, het röd chili, syrlig lime och aromatisk koriander som serveras med fluffigt ris och korallrosa lax som stekts till perfektion. Detta är en lyxig, supergod och fräsch middag som är enkel att tillaga. Med andra ord en perfekt vardagsrätt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär gurkan i små tärningar. Skala och skär mangon i bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Blanda gurka, mango och chili. Pressa över limesaften och rör i hälften av oljan. Krydda med salt och peppar. 
  4. Hacka och vänd ned koriandern.
  5. Stek laxen i resten av oljan i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt.
  6. Servera laxen med salsa och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 1/2 gurka
  • 1 mango
  • 1 röd chili
  • 1/2 lime
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka koriander
  • 300 g laxfilé
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2714 kJ / 649 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer