Stekt lax med mangosalsa och koriander
En färgsprakande mangosalsa gjord på frisk mango, krispiga små gurktärningar, het röd chili, syrlig lime och aromatisk koriander som serveras med fluffigt ris och korallrosa lax som stekts till perfektion. Detta är en lyxig, supergod och fräsch middag som är enkel att tillaga. Med andra ord en perfekt vardagsrätt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017
Ingredienser
2 portioner
2 port ris (gärna fullkorn)
1/2 gurka
1 mango
1 röd chili
1/2 lime
1/2 msk olja
salt
peppar
1/2 kruka koriander
300 g laxfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2714 KJ / 649 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater69 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt, snabbt och gott! Hottade upp salsan med hackad rödlök, hackade körsbärstomater samt fisksås.
Karin
2024-09-24God, dock för mild i smakerna
Sheida
2021-04-01