Lax- och mangosallad
![Lax- och mangosallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34485/cf_259/lax-_och_mangosallad.jpg)
Ett lyxigt tillbehör med asiatisk karaktär får du med detta recept på lax- och mangosallad. Till laxsalladen använder du laxfilé, mango, gurka, soja, lime, koriander och sesamfrön. En härlig och annorlunda sallad!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011
![Lax- och mangosallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34485/cf_259/lax-_och_mangosallad.jpg)
Ingredienser
6 portioner
300 g fryst skinn- och benfri laxfilé i bit (som varit fryst minst 3 dygn)
1/2 paket fryst mango i tärningar (à 250 g) eller färsk mango (1/2 paket motsvarar 1 mango)
1/2 gurka
3 msk japansk soja
färskpressad juice av 1 lime
1 msk rapsolja
1 kruka koriander
ev sesamfrön att strö över
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer