Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lax- och mangosallad

Ett lyxigt tillbehör med asiatisk karaktär får du med detta recept på lax- och mangosallad. Till laxsalladen använder du laxfilé, mango, gurka, soja, lime, koriander och sesamfrön. En härlig och annorlunda sallad!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram och låt laxen halvtina. Tina mangon om den är fryst.
  2. Skala, kärna ur och skär mangon i cm-stora bitar om den är färsk. Skala, kärna ur och tärna gurkan.
  3. Blanda soja, limejuice och olja.
  4. Skär laxen i små tärningar. Blanda mango, lax, gurka och sojadressing, låt marinera ca 20 minuter.
  5. Grovhacka hälften av koriandern och blanda med laxblandningen strax före servering.
  6. Fördela i små glas eller i skålar. Toppa med resten av koriandern och ev sesamfrön.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 300 g fryst skinn- och benfri laxfilé i bit (som varit fryst minst 3 dygn)
  • 1/2 paket fryst mango i tärningar (à 250 g) eller färsk mango (1/2 paket motsvarar 1 mango)
  • 1/2 gurka
  • 3 msk japansk soja
  • färskpressad juice av 1 lime
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kruka koriander
  • ev sesamfrön att strö över
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?