Sojastekt kyckling med kålrabbislaw

Att låta kyckling sjuda i en sojablandning gjord på bland annat soja, vitlök och sambal oelek ger kycklingen en god sälta med lite sting. Här äts den sojastekta kycklingen ihop med ris och en röra gjord på kålrabbi. Smaklig kyckling önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2026

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Kålrabbislaw
1 kålrabbi (à ca 300 g)
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 dl gräddfil eller smetana
2 tsk dijonsenap
salt
peppar
Kyckling
1 vitlöksklyfta
3/4 dl japansk soja
1 1/2 dl vatten
2 msk strösocker
1/2 tsk sambal oelek
2 tsk majsstärkelse
ca 600 g kycklingfilé eller kycklinginnerfilé
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med smetana.
Energi2772 KJ / 662 kCal
Fett27 g
Salt4.7 g
Kolhydrater60 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
14 stJättegott med mycket smak! Såsen till kycklingen var magisk.
Ingela
Smaklöst, trist & inte särskilt mättande
Therese
Gott enkelt fräscht! Gillade verkligen hela ihopsättningen av både såsen och kålrabbin i kombo m riset!
Louise
Gott och enkelt!
Ann
Suveränt gott
Niklas
Supergott !! fråscht med kålrabbislow!!
Erica
Jätte gott Till och med dottern på 6år gillade det
Rickard
Mina barn åt det inte
Linda
Favorit hos barnen! Speciellt sojasåser. Barnen tog om flera gånger 😃
Daniel
Barnen älskade detta!
Hanna