Sojastekt kyckling med ärtskott
Enkel och god asiatisk rätt. På en bädd av ris serveras stekta skivor kycklingfilé som fått sjuda i en umamirik sås gjord på japansk soja, vitlök, socker och sambal oelek. Servera med en krispig och syrlig sallad gjord på tunna skivor morot, ärtskott, gräslök och lime.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Sås
1 vitlöksklyfta
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk majsstärkelse
Sallad
1/2 knippe morötter
1 lime
1 msk olja
100 g ärtskott
salt
peppar
1/2 kruka gräslök
Kyckling
ca 500 g delad kycklingfilé
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2103 KJ / 503 kCal
Fett8.7 g
Salt4.68 g
Kolhydrater66 g
Protein37.5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jätte god! Jag lade även i ca en halv tsk riven ingefära!
Maria
2021-01-08