Sojastekt kyckling med ärtskott

14
1
Sojastekt kyckling med ärtskott

Enkel och god asiatisk rätt. På en bädd av ris serveras stekta skivor kycklingfilé som fått sjuda i en umamirik sås gjord på japansk soja, vitlök, socker och sambal oelek. Servera med en krispig och syrlig sallad gjord på tunna skivor morot, ärtskott, gräslök och lime.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017

Sojastekt kyckling med ärtskott

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Sås

1 vitlöksklyfta
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk majsstärkelse

Sallad

1/2 knippe morötter
1 lime
1 msk olja
100 g ärtskott
salt och peppar
1/2 kruka gräslök

Kyckling

ca 500 g delad kycklingfilé
1 msk olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Maria

2021-01-08

Jätte god! Jag lade även i ca en halv tsk riven ingefära!

Näringsvärde per portion

Energi 2103 KJ / 503 kCal
Fett 8.7 g
Salt 4.68 g
Kolhydrater 66 g
Protein 37.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden