Sojastekt kyckling med ärtskott

14
1 Klimatsmart
Sojastekt kyckling med ärtskott

Enkel och god asiatisk rätt. På en bädd av ris serveras stekta skivor kycklingfilé som fått sjuda i en umamirik sås gjord på japansk soja, vitlök, socker och sambal oelek. Servera med en krispig och syrlig sallad gjord på tunna skivor morot, ärtskott, gräslök och lime.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017

Sojastekt kyckling med ärtskott

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Sås

1
vitlöksklyfta
1 dl
japansk soja
1/2 dl
vatten
1/2 dl
strösocker
1/2 tsk
sambal oelek
1 tsk
majsstärkelse

Sallad

1/2
knippe morötter
1
lime
1 msk
olja
100 g
ärtskott
-
salt och peppar
1/2
kruka gräslök

Kyckling

ca 500 g
delad kycklingfilé
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Maria

2021-01-08

Jätte god! Jag lade även i ca en halv tsk riven ingefära!

Näringsvärde per portion

Energi 2103 KJ / 503 kCal
Fett 8.7 g
Salt 4.68 g
Kolhydrater 66 g
Protein 37.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept