Sojastekt karré med het gurka och ris
Här möts salta och heta inslag i en smakfull kombination. Kicka igång smaklökarna med het gurka som tillbehör där riven ingefära och sambal oelek bryter av fint med sin hetta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Het gurka
1 gurka
1 msk riven färsk ingefära
2 msk ättika (12%)
1/2 tsk salt
2 msk strösocker
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
2 msk sesamfrön
Karré
4 skivor karré
2 tsk olja
4 msk soja
4 msk vatten
2 msk strösocker
2 tsk majsstärkelse
1 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2305 KJ / 551 kCal
Fett18.9 g
Salt4.71 g
Kolhydrater63.8 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite lite sås men det är lätt fixat. Gurkan överraskade.
Maria
2023-10-16Hej, när ni talar om soya i era recept.., menar ni mörk kinesisk (mushroom) soya eller japansk (tex kikkoman)?
Anna
2016-11-10Hej Johan! 4 msk soja ska det vara. Ursäkta att vi slant på tangenten där - men nu fixat. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-10-04