Sojastekt karré med het gurka och ris

7
3
Sojastekt karré med het gurka och ris

Här möts salta och heta inslag i en smakfull kombination. Kicka igång smaklökarna med het gurka som tillbehör där riven ingefära och sambal oelek bryter av fint med sin hetta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016

Sojastekt karré med het gurka och ris

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Het gurka

1
gurka
1 msk
riven färsk ingefära
2 msk
ättika (12%)
1/2 tsk
salt
2 msk
strösocker
1 tsk
sambal oelek
1
vitlöksklyfta
2 msk
sesamfrön

Karré

4
skivor karré
2 tsk
olja
4 msk
soja
4 msk
vatten
2 msk
strösocker
2 tsk
majsstärkelse
1
hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Anna

2016-11-10

Hej, när ni talar om soya i era recept.., menar ni mörk kinesisk (mushroom) soya eller japansk (tex kikkoman)?

Redaktionen

2016-10-04

Hej Johan! 4 msk soja ska det vara. Ursäkta att vi slant på tangenten där - men nu fixat. Hälsningar Michelle

Johan

2016-09-30

Hur mycket soya ska man ha i???

Näringsvärde per portion

Energi 2305 KJ / 551 kCal
Fett 18.9 g
Salt 4.71 g
Kolhydrater 63.8 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept