Karré med plommonsås
En söndagsklassiker som fungerar lika bra en vardag. En mör karré som steks tillsammans med en gräddig sås gjord på katrinplommon. Ät köttet tillsammans med ris, krispig röd paprika och gärna lite gelé eller lingonsylt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
4 skivor karré
1 msk smör eller margarin
2 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
1/2 kyckling- eller köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
75 g torkade plommon
2 lagerblad
2 tsk sojasås
1 röd paprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2702 KJ / 645 kCal
Fett26 g
Salt1.12 g
Kolhydrater63 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fantastiskt enkel, god o snabblagad middag. Passar både stora o små. Kommer lagas fler gånger hemma hos oss .
Johanna
2017-10-18