Rapsgriskarré med tomat och parmesan
Karré är en populär styckbit som är rikt marmorerad, vilket gör den saftig och smakrik. Ugnsbaka med doftande rosmarin och servera med parmesan och härligt vitlöksrostad potatis. En riktigt klassisk festmåltid.
Ingredienser
6 portioner
ca 900 g hel karré av rapsgris
salt
svartpeppar
1 msk torkad rosmarin
1 msk olja
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
6 tomater
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 kruka oregano
2 dl flagad parmesan
Till servering
vitlöksrostad potatis
rucolasallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2653 KJ / 633 kCal
Fett35 g
Salt4.03 g
Kolhydrater40 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer