Rapsgriskarré med tomat och parmesan

0
0
Rapsgriskarré med tomat och parmesan

Karré är en populär styckbit som är rikt marmorerad, vilket gör den saftig och smakrik. Ugnsbaka med doftande rosmarin och servera med parmesan och härligt vitlöksrostad potatis. En riktigt klassisk festmåltid.

Skriv ut
Rapsgriskarré med tomat och parmesan

Ingredienser

6 portioner
ca 900 g
hel karré av rapsgris
-
salt
-
svartpeppar
1 msk
torkad rosmarin
1 msk
olja
2
rödlökar
2
vitlöksklyftor
6
tomater
2 msk
olivolja
1 msk
tomatpuré
1
kruka oregano
2 dl
flagad parmesanost

Till servering

vitlöksrostad potatis
rucolasallad

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2653 KJ / 633 kCal
Fett 35 g
Salt 4.03 g
Kolhydrater 40 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept