Rapsgriskarré med tomat och parmesan

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Rapsgriskarré med tomat och parmesan

Karré är en populär styckbit som är rikt marmorerad, vilket gör den saftig och smakrik. Ugnsbaka med doftande rosmarin och servera med parmesan och härligt vitlöksrostad potatis. En riktigt klassisk festmåltid.

Rapsgriskarré med tomat och parmesan

Ingredienser

6 portioner
ca 900 g hel karré av rapsgris
salt
svartpeppar
1 msk torkad rosmarin
1 msk olja
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
6 tomater
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 kruka oregano
2 dl flagad parmesan

Till servering

vitlöksrostad potatis
rucolasallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2653 KJ / 633 kCal
Fett35 g
Salt4.03 g
Kolhydrater40 g
Protein38 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vårig kyckling
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hel kyckling med rosmarin- och citronsmör
Betyg 4.7 av 5.
170 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vårkyckling med krämig kålrabbi och hasselnötter
Betyg 3.4 av 5.
100 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bufféköttbullar
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tårtfyllning med fluff
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hel kyckling i ugn med rostad mandelpotatis och citronsky
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga