Karré med ris och persiljestekta morötter

Karré med persiljestekta morötter är ett utsökt recept där saftiga skivor benfri karré serveras tillsammans med nykokt ris, krispiga grönsaker med persilja, samt en ljuvligt god och krämig sås. Den läckra såsen gör du av vispgrädde, Maizena, buljong, honung och soja. Perfekt söndagsmiddag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014

Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Detta var jätte gott! Persiljestekta morötter blir det fler gånger ....
Rosita
2014-09-29