Karré med ris och persiljestekta morötter
Karré med persiljestekta morötter är ett utsökt recept där saftiga skivor benfri karré serveras tillsammans med nykokt ris, krispiga grönsaker med persilja, samt en ljuvligt god och krämig sås. Den läckra såsen gör du av vispgrädde, Maizena, buljong, honung och soja. Perfekt söndagsmiddag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
3 morötter
1 kruka persilja
1 msk olja
salt
peppar
4 port ris
4 skivor benfri karré
2 msk smör
2 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk honung
1 msk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3205 KJ / 765 kCal
Fett44 g
Salt4.12 g
Kolhydrater62 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Detta var jätte gott! Persiljestekta morötter blir det fler gånger ....
Rosita
2014-09-29