Karré med ris och persiljestekta morötter

24
1
Karré med ris och persiljestekta morötter

Karré med persiljestekta morötter är ett utsökt recept där saftiga skivor benfri karré serveras tillsammans med nykokt ris, krispiga grönsaker med persilja, samt en ljuvligt god och krämig sås. Den läckra såsen gör du av vispgrädde, Maizena, buljong, honung och soja. Perfekt söndagsmiddag!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014

Karré med ris och persiljestekta morötter

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
3 morötter
1 kruka persilja
1 msk olja
salt och peppar
4 port ris
4 skivor benfri karré
2 msk smör
2 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk honung
1 msk soja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentar

Rosita

2014-09-29

Detta var jätte gott! Persiljestekta morötter blir det fler gånger ....

Näringsvärde per portion

Energi 3205 KJ / 765 kCal
Fett 44 g
Salt 4.12 g
Kolhydrater 62 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden