Karré med rostad brysselkål och senapssås

3
0
Karré med rostad brysselkål och senapssås

En rätt med sälta, sötma och textur! Såsen med smak av dijon binder ihop den salta karrén och de smakrika brysselkålen utmärkt. Hinter av apelsin och nötiga solrosfrön är pricken över i:t!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021

Karré med rostad brysselkål och senapssås

Ingredienser

4 portioner

Brysselkål

500 g
brysselkål
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1/2
apelsin
1/2 dl
solrosfrön
4
port ris

Senapssås

2 1/2 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
1 dl
vispgrädde
1
kycklingbuljongtärning
1 msk
dijonsenap
1
ask persilja (à 20 g)

Karré

4
skivor karré
1/2 msk
smör

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Ringla lite honung över brysselkålen i slutet av rostningen för en sötare smak.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3157 KJ / 755 kCal
Fett 38 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 59 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept