UNDER 45 MIN | Medel

Karré med rostad brysselkål och senapssås

En rätt med sälta, sötma och textur! Såsen med smak av dijon binder ihop den salta karrén och de smakrika brysselkålen utmärkt. Hinter av apelsin och nötiga solrosfrön är pricken över i:t!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Brysselkål: Ansa och dela brysselkålen. Blanda brysselkålen med olivoljan och krydda med salt och peppar. Lägg brysselkålen i en ugnsform och rosta mitt i ugnen först i 10 minuter. Pressa sedan över apelsinsaften och strö över fröna, rosta därefter ytterligare 10 minuter i ugnen.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Senapssås: Blanda mjölk, majsstärkelse och vispgrädde i en kastrull. Smula i buljongtärning och låt koka 2 minuter. Smaka av med senap, salt och peppar.
  5. Hacka persiljan och vänd ner i såsen.
  6. Karré: Stek karrén i smöret i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  7. Servera karrén med ris, brysselkål och senapssås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Tips

Ringla lite honung över brysselkålen i slutet av rostningen för en sötare smak.

Ingredienser

Portioner: 4
Brysselkål
  • 500 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 apelsin
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 4 port ris
Senapssås
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ask persilja (à 20 g)
Karré
  • 4 skivor karré
  • 1/2 msk smör

Näringsvärde
Per portion

Energi 3157 kJ / 755 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept