Karré med potatisgratäng och tomatsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Karré med potatisgratäng och tomatsallad

Tänk att något som är enkelt att tillaga också kan smaka så gott! Här har vi karré med potatisgratäng och tomatsallad. Karrén vändsteks i lite matfett tills den är helt genomstekt. Gör detta och den syrliga tomatsalladen medan potatisgratängen står i ugnen och blir så där härligt krämig. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på potatisgratängen.
  2. Häll upp gratängen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Tomatsallad: Skala och skiva löken. Blanda den med olivolja och vinäger i en bunke. Låt stå några minuter. 
  4. Skär tomater och sallad i bitar och blanda med löken. Krydda med salt och peppar.
  5. Karré: Stek köttet i matfettet i en stekpanna 4-5 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera köttet med potatisgratäng och tomatsallad.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port potatisgratäng
Tomatsallad
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 3 tomater
  • 1 hjärtsallad
  • salt och peppar
Karré
  • 4 skivor benfri karré
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3051 kJ / 729 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept