Sojastekt fläskytterfilé med mangosallad

12
1
Sojastekt fläskytterfilé med mangosallad

En välsmakande filé där sojamarinaden ger köttet en härlig sälta. Passar utmärkt till den färgglada mangosalladen med lime och koriander som är både fräsch, söt och syrlig på samma gång.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018

Sojastekt fläskytterfilé med mangosallad

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1/2 msk olja
salt
peppar

Mangosallad

1 röd paprika
1/2 gurka
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 lime
1 kruka koriander
250 g fryst mango
1 msk olivolja

Fläskytterfilé

1 msk strösocker
1/2 dl japansk soja
1 vitlöksklyfta
ca 600 g fläskytterfilé
1 msk olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Eva

2022-03-05

Enkelt och gott. Det blev mycket fin smak på köttet. Uteslöt koriander och vitlök. Hade kunnat lägga till lite Chili i salladen för att få mer smak. Potatisen behövde 5 minuter till i ugnen.

Näringsvärde per portion

Energi 2451 KJ / 585 kCal
Fett 22 g
Salt 4 g
Kolhydrater 59 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden