Sojastekt fläskytterfilé med mangosallad
En välsmakande filé där sojamarinaden ger köttet en härlig sälta. Passar utmärkt till den färgglada mangosalladen med lime och koriander som är både fräsch, söt och syrlig på samma gång.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
Mangosallad
1 röd paprika
1/2 gurka
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 lime
1 kruka koriander
250 g fryst mango
1 msk olivolja
Fläskytterfilé
1 msk strösocker
1/2 dl japansk soja
1 vitlöksklyfta
ca 600 g fläskytterfilé
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2451 KJ / 585 kCal
Fett22 g
Salt4 g
Kolhydrater59 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Tog lite chiliflakes i mangosalsa också.
Linda
2023-11-15Enkelt och gott. Det blev mycket fin smak på köttet. Uteslöt koriander och vitlök. Hade kunnat lägga till lite Chili i salladen för att få mer smak. Potatisen behövde 5 minuter till i ugnen.
Eva
2022-03-05