Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Africana på fläskkött med curry

Ge fläskytterfilén exotiska smaker med curry, äpple och vitlök. Africana på fläskkött med curry är en förträfflig varmrätt som inte tar lång tid att tillaga. Serveras till arborioros och en festlig sallad med kokos, mango, ananas och nötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Skala lök, vitlök och äpple. Skär dem i små tärningar.
  3. Fräs lök, vitlök och äpple i oljan med curry några minuter. Tillsätt vatten, matlagningsbas och buljongtärning. Låt det koka ca 10 minuter. Red av med maizenaredningen och koka 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek köttet några minuter på varje sida och krydda det med salt och peppar.
  5. Häll såsen runt om köttet och låt det koka några minuter.
  6. Servera med kokt ris och en sallad på alla eller några av ingredienserna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen för samtliga allergener.
Gör mjölkproteinfri: byt matlagningsbasen mot havre- eller sojabaserat alternativ.
Gör laktosfri: byt matlagningsbasen mot laktosfri grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskytterfilé (benfri kotlett)
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 äpple
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl matlagningsbas (5%)
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 msk ljus maizenaredning
Tillbehör
  • arborioris
  • djupfryst tärnad mango
  • ananas
  • nötter
  • kokos
  • bananer
  • russin
  • sallad
Lägg till i inköpslistan