UNDER 45 MIN | Medel

Fläskytterfilé med sötsursås

Att göra sin egen sötsursås behöver inte vara så svårt! Japansk soja, tomatpuré och vitvinsvinäger utger basen och du adderar sen lite socker, vatten och majsstärkelse. Och voilà - du har en sötsur sås som passar utmärkt ihop med din fläskytterfilé! Lägg även till lite haricot verts och sesamfrön i såsen och servera allt ihop med ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina bönorna.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor och stek dem i oljan i en stekpanna ca 2 minuter på var sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda tomatpuré, soja, vinäger, socker, majsstärkelse och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknat.
  5. Rör ner bönor och sesamfrön i såsen och låt bönorna bli varma.
  6. Servera köttet med såsen och riset.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smaksätt såsen med lite sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • ca 650 g fläskytterfilé
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
Sås
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk japansk soja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 1/2 msk strösocker
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 påse frysta haricots verts (à 450 g)
  • 1 msk sesamfrö

Näringsvärde
Per portion

Energi 2056 kJ / 492 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept