Fläskytterfilé med sötsursås
Att göra sin egen sötsursås behöver inte vara så svårt! Japansk soja, tomatpuré och vitvinsvinäger utger basen och du adderar sen lite socker, vatten och majsstärkelse. Och voilà - du har en sötsur sås som passar utmärkt ihop med din fläskytterfilé! Lägg även till lite haricots verts och sesamfrön i såsen och servera allt ihop med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
ca 650 g fläskytterfilé
1/2 msk olja
salt
peppar
Sås
2 msk tomatpuré
2 msk japansk soja
3 msk vitvinsvinäger
3 msk strösocker
1/2 msk majsstärkelse
1 1/2 dl vatten
1/2 påse frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2084 KJ / 499 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater64 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skitäcklig sås
Clifford
2024-10-17Om jag ska tillaga det igen?? Jo det kan ni skriva upp, så himla gott och enkelt.
Jim
2023-03-05Enkelt och gott. Gjorde dubbel sats av såsen
Anette
2022-09-25