Fläskytterfilé med sötsursås

4
0
Fläskytterfilé med sötsursås

Att göra sin egen sötsursås behöver inte vara så svårt! Japansk soja, tomatpuré och vitvinsvinäger utger basen och du adderar sen lite socker, vatten och majsstärkelse. Och voilà - du har en sötsur sås som passar utmärkt ihop med din fläskytterfilé! Lägg även till lite haricot verts och sesamfrön i såsen och servera allt ihop med ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020

Fläskytterfilé med sötsursås

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
ca 650 g
fläskytterfilé
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar

Sås

2 msk
tomatpuré
2 msk
japansk soja
3 msk
vitvinsvinäger
3 1/2 msk
strösocker
1/2 msk
majsstärkelse
1 1/2 dl
vatten
1/2
påse frysta haricots verts (à 450 g)
1 msk
sesamfrö

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt såsen med lite sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2056 KJ / 492 kCal
Fett 8 g
Salt 3 g
Kolhydrater 62 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept