Sojapanerad blomkål med sesam
Kvällens middag bjuder på ljuvligt goda panerade blomkålsbuketter som serveras med en färgsprakande och krispig pak choi-sallad med peppriga rädisor. Här gifter sig både smaker och texturer perfekt. Pricken över i:et är den sötsyrliga dipsåsen med smak av soja och sesam som lyfter rätten ytterligare. Servera med nykokt ris och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017
Ingredienser
4 portioner
Blomkål
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1 blomkål
1 msk olja
1 msk sesamfrön
Sås
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 dl japansk soja
1/2 dl sirap
1/2 msk ättika (12%)
2 tsk sesamolja
1 tsk majsstärkelse
4 msk port ris
Grönsaker
1/2 påse salladslök (à 125 g)
125 g rädisor
2 pak choi
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2514 KJ / 600 kCal
Fett9 g
Salt4 g
Kolhydrater105 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer