Sojapanerad blomkål med sesam

14
0 Klimatsmart
Sojapanerad blomkål med sesam

Kvällens middag bjuder på ljuvligt goda panerade blomkålsbuketter som serveras med en färgsprakande och krispig pak choi-sallad med peppriga rädisor. Här gifter sig både smaker och texturer perfekt. Pricken över i:et är den sötsyrliga dipsåsen med smak av soja och sesam som lyfter rätten ytterligare. Servera med nykokt ris och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017

Sojapanerad blomkål med sesam

Ingredienser

4 portioner

Blomkål

2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1 blomkål
1 msk olja
1 msk sesamfrön

Sås

1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 dl japansk soja
1/2 dl sirap
1/2 msk ättika (12%)
2 tsk sesamolja
1 tsk majsstärkelse
4 msk port ris

Grönsaker

1/2 påse salladslök (à 125 g)
125 g rädisor
2 pak choi
1 lime

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2514 KJ / 600 kCal
Fett 9 g
Salt 4 g
Kolhydrater 105 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden