Sojapanerad blomkål med sesam

13
0 Klimatsmart
Sojapanerad blomkål med sesam

Kvällens middag bjuder på ljuvligt goda panerade blomkålsbuketter som serveras med en färgsprakande och krispig pak choi-sallad med peppriga rädisor. Här gifter sig både smaker och texturer perfekt. Pricken över i:et är den sötsyrliga dipsåsen med smak av soja och sesam som lyfter rätten ytterligare. Servera med nykokt ris och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017

Sojapanerad blomkål med sesam

Ingredienser

4 portioner

Blomkål

2 1/2 dl
mjölk
2 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
bakpulver
1
blomkål
1 msk
olja
1 msk
sesamfrön

Sås

1 msk
riven ingefära
1
vitlöksklyfta
1/2 dl
japansk soja
1/2 dl
sirap
1/2 msk
ättika (12%)
2 tsk
sesamolja
1 tsk
majsstärkelse
4 msk
port ris

Grönsaker

1/2
påse salladslök (à 125 g)
125 g
rädisor
2
pak choi
1
lime

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2514 KJ / 600 kCal
Fett 9 g
Salt 4 g
Kolhydrater 105 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept