UNDER 30 MIN | Enkel

Sojamarinerade wannameiräkor med avokado

Sojamarinerade wannameiräkor för med sig välbehövligt friska fläktar från Asien. Smaker som lime och pepparrot gör sig utmärkt till avokado, gurka och salladslök. En fräsch och lyxig räksallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala gurkan och hyvla ”nudlar” av den med en potatisskalare.
  2. Ansa och skär rädisorna i tunna skivor. 
  3. Låt räkorna rinna av i ett durkslag.
  4. Pressa limen, blanda saften med sojan och oljan.
  5. Ansa och strimla salladslökarna mycket fint på snedden.
  6. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon ur skalet. Skiva avokadohalvorna på längden.
  7. Blanda gurkan, rädisorna och räkorna med lime- och sojablandningen. Vänd försiktigt ner avokadon.  
  8. Bred ut räksalladen på ett fat. Skala och riv pepparroten. Toppa med den och salladslöken.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rosta gärna sesamfrön och strö över.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 gurka
  • 1/2 knippe rädisor
  • 2 burkar vannameiräkor (à 460 g)
  • 1 lime
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk rapsolja
  • 3 salladslökar
  • 1 avokado
  • 2 msk riven pepparrot

Näringsvärde
Per portion

Energi 358 kJ / 86 kCal