Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sojamarinerade wannameiräkor med avokado

Sojamarinerade wannameiräkor för med sig välbehövligt friska fläktar från Asien. Smaker som lime och pepparrot gör sig utmärkt till avokado, gurka och salladslök. En fräsch och lyxig räksallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala gurkan och hyvla ”nudlar” av den med en potatisskalare.
  2. Ansa och skär rädisorna i tunna skivor. 
  3. Låt räkorna rinna av i ett durkslag.
  4. Pressa limen, blanda saften med sojan och oljan.
  5. Ansa och strimla salladslökarna mycket fint på snedden.
  6. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon ur skalet. Skiva avokadohalvorna på längden.
  7. Blanda gurkan, rädisorna och räkorna med lime- och sojablandningen. Vänd försiktigt ner avokadon.  
  8. Bred ut räksalladen på ett fat. Skala och riv pepparroten. Toppa med den och salladslöken.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rosta gärna sesamfrön och strö över.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 gurka
  • 1/2 knippe rädisor
  • 2 burkar vannameiräkor (à 460 g)
  • 1 lime
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk rapsolja
  • 3 salladslökar
  • 1 avokado
  • 2 msk riven pepparrot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 358 kJ / 86 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept