Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

Betyg 3.4 av 5.
100 personer har röstat
0
Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

Huvudnumret är en enkel men sofistikerad kycklingfärsbiff med arv från Dijon. Till det en gurksalsa med en modern ton av pepparrot. Serveras med matvete och säsongens efterlängtade sparris.

Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

Ingredienser

8 bufféportioner

Kycklingfärsbiffar

1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk dijonsenap
1 citron
500 g kycklingfärs
1/2 msk olja

Gurksalsa

1 gurka
1 rödlök
2 msk riven färsk pepparrot
2 msk citronsaft
1 msk dijonsenap
ca 1 msk olivolja
1 kruka dill
salt
peppar

Matvete

4 port matvete
2 kycklingbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
250 g grön sparris
1 tsk olivolja
65 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
100 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1089 KJ / 259 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater22 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Kycklingsfärsgryta med soltorkade tomater
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tabbouleh på matvete och säsongens rotfrukter
Betyg 4.6 av 5.
58 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling i tomatsås med matvete
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålsallad med matvete och Västerbottensost
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Currykyckling med matvete- och mangosallad
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga