Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

96
0
Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

Huvudnumret är en enkel men sofistikerad kycklingfärsbiff med arv från Dijon. Till det en gurksalsa med en modern ton av pepparrot. Serveras med matvete och säsongens efterlängtade sparris.

Skriv ut
Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

Ingredienser

8 bufféportioner

Kycklingfärsbiffar

1
ägg
1/2 dl
ströbröd
1 dl
vatten
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
2 msk
dijonsenap
1
citron
500 g
kycklingfärs
1/2 msk
olja

Gurksalsa

1
gurka
1
rödlök
2 msk
riven färsk pepparrot
2 msk
citronsaft
1 msk
dijonsenap
ca 1 msk
olivolja
1
kruka dill
-
salt och peppar

Matvete

4
port matvete
2
kycklingbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
250 g
grön sparris
1 tsk
olivolja
65 g
babyspenat

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Byt ut matvete mot glutenfri cous cous.
Gör äggfri: uteslut ägget och var försiktig/varsam vid stekningen av biffarna.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

96

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1089 KJ / 259 kCal
Fett 10 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 22 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept