Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris
![Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_133139/cf_259/kycklingfarsbiffar_med_gurksalsa_och_sparris.jpg)
Huvudnumret är en enkel men sofistikerad kycklingfärsbiff med arv från Dijon. Till det en gurksalsa med en modern ton av pepparrot. Serveras med matvete och säsongens efterlängtade sparris.
![Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_133139/cf_259/kycklingfarsbiffar_med_gurksalsa_och_sparris.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
Kycklingfärsbiffar
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk dijonsenap
1 citron
500 g kycklingfärs
1/2 msk olja
Gurksalsa
1 gurka
1 rödlök
2 msk riven färsk pepparrot
2 msk citronsaft
1 msk dijonsenap
ca 1 msk olivolja
1 kruka dill
salt och peppar
Matvete
4 port matvete
2 kycklingbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
250 g grön sparris
1 tsk olivolja
65 g babyspenat
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Byt ut matvete mot glutenfri cous cous.
Gör äggfri: uteslut ägget och var försiktig/varsam vid stekningen av biffarna.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1089 KJ / 259 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater22 g
Protein19 g
Kommentarer