Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

Huvudnumret är en enkel men sofistikerad kycklingfärsbiff med arv från Dijon. Till det en gurksalsa med en modern ton av pepparrot. Serveras med matvete och säsongens efterlängtade sparris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Biffar: Blanda ägg, ströbröd, vatten, salt, peppar och senap i en bunke, låt svälla någon minut. Riv skalet av citronen och pressa ur saften (saften används till gurksalsan). Blanda ströbrödsblandningen med färs och citronskal.
  2. Gurksalsa: Skala och skär gurkan i små tärningar. Skala löken och pepparroten, hacka löken och riv pepparroten.  Blanda citronsaften med senapen och olivoljan. Blanda ner gurkan, löken och pepparroten. Hacka och vänd ner dillen. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Matvete: Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen men med buljongtärningar i vattnet. 
  4. Ansa och skär sparrisen i mindre bitar. Råstek dem i olivoljan i en het stekpanna i ca 3 minuter, rör då och då. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda matvetet med sparrisen och spenaten.
  6. Biffar: Forma smeten till 8 biffar och stek dem i oljan i en stekpanna ca 6 minuter, vänd då och då.
  7. Servera kycklingbiffarna med matvetet och gurksalsan.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Byt ut matvete mot glutenfri cous cous.
Gör äggfri: uteslut ägget och var försiktig/varsam vid stekningen av biffarna.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Kycklingfärsbiffar
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 citron
  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 msk olja
Gurksalsa
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 1/2 msk olivolja
  • 1 kruka dill
  • salt och peppar
Matvete
  • 4 port matvete
  • 2 kycklingbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
  • 250 g grön sparris
  • 1 tsk olivolja
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1089 kJ / 259 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept