Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

99
0
Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

Huvudnumret är en enkel men sofistikerad kycklingfärsbiff med arv från Dijon. Till det en gurksalsa med en modern ton av pepparrot. Serveras med matvete och säsongens efterlängtade sparris.

Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris

Ingredienser

8 bufféportioner

Kycklingfärsbiffar

1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk dijonsenap
1 citron
500 g kycklingfärs
1/2 msk olja

Gurksalsa

1 gurka
1 rödlök
2 msk riven färsk pepparrot
2 msk citronsaft
1 msk dijonsenap
ca 1 msk olivolja
1 kruka dill
salt och peppar

Matvete

4 port matvete
2 kycklingbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
250 g grön sparris
1 tsk olivolja
65 g babyspenat

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Byt ut matvete mot glutenfri cous cous.
Gör äggfri: uteslut ägget och var försiktig/varsam vid stekningen av biffarna.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

99

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1089 KJ / 259 kCal
Fett 10 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 22 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden