Kycklingfärsbiffar med gurksalsa och sparris
Huvudnumret är en enkel men sofistikerad kycklingfärsbiff med arv från Dijon. Till det en gurksalsa med en modern ton av pepparrot. Serveras med matvete och säsongens efterlängtade sparris.
Ingredienser
8 bufféportioner
Kycklingfärsbiffar
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk dijonsenap
1 citron
500 g kycklingfärs
1/2 msk olja
Gurksalsa
1 gurka
1 rödlök
2 msk riven färsk pepparrot
2 msk citronsaft
1 msk dijonsenap
ca 1 msk olivolja
1 kruka dill
salt
peppar
Matvete
4 port matvete
2 kycklingbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
250 g grön sparris
1 tsk olivolja
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1089 KJ / 259 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater22 g
Protein19 g
Kommentarer