Sojamarinerad tofu med kokosris
En rätt i tre delar där varje del spelar en stor roll för rätten. Vi har ris som kokas med kokos, en syrlig och krispig sallad samt tofu som marineras i vitlök, ingefära och soja. Strö över lite jordnötter och addera några myntablad på toppen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2022
Ingredienser
4 portioner
Kokosris
1 dl riven kokos
3 dl basmatiris (gärna fullkorn)
6 dl vatten
2 krm salt
Sallad
1/2 spetskål (à ca 400 g)
2 morötter
1 röd paprika
1 grön peppar
1 lime (saften)
2 msk olja
peppar
Marinad och tofu
2 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1/2 dl japansk soja
2 förp tofu (à 230 g)
1 msk olja
1 dl saltade jordnötter
1 kruka mynta
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Vill du få ut mer smak av chilin så kan du grovhacka den först och sedan mortla den.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2618 KJ / 627 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater64 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott, blev frälst på tofu nu!
Karin
2024-08-28Fräsch somrig rätt, 👍 som var jättegod. jag hade i kikärtor i salladen och valnötter i stället för jordnötter
Teresia
2024-08-12Supergott!
Frida
2023-01-08