Färs i kokosmjölk med kanel

29
7
Färs i kokosmjölk med kanel

Enkel och lättlagad middagsmåltid fullproppad med härliga smaker! Fräs grönsakerna i en stekpanna tillsammans med curry och kanel. Stek färsen och blanda tillsammans med grönsaker, kokosmjölk och buljongtärning i en kastrull. Låt småkoka och servera med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014

Färs i kokosmjölk med kanel

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
ca 300 g spetskål
2 morötter
4 port ris, gärna basmatiris
2 msk olja
1 msk curry
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk salt
ca 500 g nötfärs
400 ml kokosmjölk
1 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Linnéa

2018-05-20

Så gott!! Jag hade ingen spetskål hemma men det va gott ändå. Jag hade i lite bladspenat i slutet istället.

Lena

2016-04-10

Hur kan något så enkelt bli så gott ??? !!! En ny favorit hos mig, pimpar med ite cayennepeppar eller sambal

Martine

2016-02-01

Helt underbar, Mums!!!!

Näringsvärde per portion

Energi 3324 KJ / 795 kCal
Fett 46 g
Salt 2.69 g
Kolhydrater 58 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden