Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Färs i kokosmjölk med kanel

Enkel och lättlagad middagsmåltid fullproppad med härliga smaker! Fräs grönsakerna i en stekpanna tillsammans med curry och kanel. Stek färsen och blanda tillsammans med grönsaker, kokosmjölk och buljongtärning i en kastrull. Låt småkoka och servera med ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skär kålen i mindre bitar. Skala och skiva morötterna.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fräs grönsakerna i hälften av oljan i en stekpanna tillsammans med kryddorna. Lägg över i en kastrull.
  4. Stek färsen i resten av oljan i stekpannan. Lägg färsen i kastrullen med grönsakerna.
  5. Blanda ner kokosmjölken och smulad buljongtärning, låt småkoka 5-10 minuter.
  6. Servera grytan med ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • ca 300 g spetskål
  • 2 morötter
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 2 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk salt
  • ca 500 g nötfärs
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3324 kJ / 795 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer