Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddig köttfärssås med curry och kanel

Recept på kryddig och smakrik köttfärssås med curry och kanel. Du använder bland annat lök, spetskål, sambal oelek, nötfärs och grädde. Servera med härligt basmatiris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skär kålen i mindre bitar.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fräs grönsakerna i hälften av oljan tillsammans med smulad buljongtärning och kryddorna. Lägg över i en kastrull.
  4. Stek färsen i resten av oljan. Lägg över i kastrullen med grönsakerna.
  5. Tillsätt grädden och vatten, låt småkoka 5-10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera med basmatiris.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut grädden mot laktosfri grädde
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 300 g spetskål
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 2 msk olja
  • 1 köttbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1½ msk fond)
  • 1 1/2 tsk curry
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk sambal oelek
  • 500 g nötfärs
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2502 kJ / 598 kCal