Sojamarinerad tofu med kokosris

En rätt i tre delar där varje del spelar en stor roll för rätten. Vi har ris som kokas med kokos, en syrlig och krispig sallad samt tofu som marineras i vitlök, ingefära och soja. Strö över lite jordnötter och addera några myntablad på toppen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2022

Ingredienser
4 portioner
Kokosris
1 dl riven kokos
3 dl basmatiris (gärna fullkorn)
6 dl vatten
2 krm salt
Sallad
1/2 spetskål (à ca 400 g)
2 morötter
1 röd paprika
1 grön peppar
1 lime (saften)
2 msk olja
peppar
Marinad och tofu
2 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1/2 dl japansk soja
2 förp tofu (à 230 g)
1 msk olja
1 dl saltade jordnötter
1 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2618 KJ / 627 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater64 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och fräscht men blev ganska tråkigt även om det blev lite drag i salladen. Tyckte inte det naturligt blev en rätt. Skulle nog satsa på något liknande men mer i wokform med varma grönsaker.
Annelie
2025-08-11Väldigt smaklöst. Ett tips är att marinera tofun innan den steks för mer smak!
Maylie
2025-07-30Väldigt gott! Använde tofu som var färdigmarinerad i soja och ingefära så blev extra mycket smak med dressingen på! Sojamajonnäs var gott till, kan även tänka mig att srirachamajo hade funkat bra.
Annika
2025-05-29