Sojamarinerad kotlett med avokado och kokosris

5
1
Sojamarinerad kotlett med avokado och kokosris

I den här rätten är det faktiskt riset som sticker ut, då den kokas i kokosmjölk vilket ger en krämig och nötig smak. Kotlett får marineras i asiatiska smaker, och till det skärs också fräsha grönsaker upp. Det hela toppas med cashewnötter för extra crunch.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Sojamarinerad kotlett med avokado och kokosris

Ingredienser

4 portioner

Kokosris

2 dl kokosmjölk
4 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl ris (gärna basmati)

Kotlett

4 benfria fläskkotletter
1 msk olja
salt
peppar

Topping

2 morötter
2 avokador
70 g naturella cashewnötter
1 kruka koriander
1 lime

Marinad

1 msk riven färsk ingefära
1 msk japansk soja
2 tsk olja
1 msk sesamfrön
2 msk sweet chilisås

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Stek kotletterna med lite pressad vitlök och smaksätt dressingen med lite sesamolja. Det är också gott att strö lite extra sesamfrön över rätten.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Nils

2022-05-30

Riktigt gott! Enkelt att göra… blir fler gånger

Näringsvärde per portion

Energi 3697 KJ / 884 kCal
Fett 46 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 62 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden