Sojamarinerad kotlett med avokado och kokosris
I den här rätten är det faktiskt riset som sticker ut, då den kokas i kokosmjölk vilket ger en krämig och nötig smak. Kotlett får marineras i asiatiska smaker, och till det skärs också fräsha grönsaker upp. Det hela toppas med cashewnötter för extra crunch.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2022
Ingredienser
4 portioner
Kokosris
2 dl kokosmjölk
4 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl ris (gärna basmati)
Kotlett
4 benfria fläskkotletter
1 msk olja
salt
peppar
Topping
2 morötter
2 avokador
70 g naturella cashewnötter
1 kruka koriander
1 lime
Marinad
1 msk riven färsk ingefära
1 msk japansk soja
2 tsk olja
1 msk sesamfrön
2 msk sweet chilisås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3697 KJ / 884 kCal
Fett46 g
Salt3.4 g
Kolhydrater62 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott! Enkelt att göra… blir fler gånger
Nils
2022-05-30