Sojamarinerad kotlett med avokado och kokosris
I den här rätten är det faktiskt riset som sticker ut, då den kokas i kokosmjölk vilket ger en krämig och nötig smak. Kotlett får marineras i asiatiska smaker, och till det skärs också fräsha grönsaker upp. Det hela toppas med cashewnötter för extra crunch.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2022
Ingredienser
4 portioner
Kokosris
2 dl kokosmjölk
4 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl ris (gärna basmati)
Kotlett
4 benfria fläskkotletter
1 msk olja
salt
peppar
Topping
2 morötter
2 avokador
70 g naturella cashewnötter
1 kruka koriander
1 lime
Marinad
1 msk riven färsk ingefära
1 msk japansk soja
2 tsk olja
1 msk sesamfrön
2 msk sweet chilisås
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Stek kotletterna med lite pressad vitlök och smaksätt dressingen med lite sesamolja. Det är också gott att strö lite extra sesamfrön över rätten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3697 KJ / 884 kCal
Fett46 g
Salt3.4 g
Kolhydrater62 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott! Enkelt att göra… blir fler gånger
Nils
2022-05-30