Bbq-kotlett med klyftpotatis och avokadodipp
Bbq-kotlett, klyftpotatis och avokadodipp – ja namnet talar ju för sig själv. Det är bara att äta och njuta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
1 förp majskorn (à 150 g)
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
Avokadodipp
1 förp fryst avokado (à 250 g)
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek eller srirachasås
4 fläskkotletter (à ca 150 g)
1 msk olja
1 förp hickory glaze (à 60 ml)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2386 KJ / 569 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater42 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fryst avokado är helt värdelöst, jag vill slippa det i matkassen för vi använder den aldrig. Rekommenderar att köpa egen.
Sandra
2024-05-24Riktigt gott med lite extra Sambal. Kommer ätas flera gånger.
Mikael
2024-05-22Jättegott!
Beatrice
2024-05-22