Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Sill med basilika och lime

Gör en egen fräsch örtsill med hjälp av basilika, persilja och lime. Denna basilikasill smakar inte bara fantastiskt, den gör påsk-buffén eller midsommarbordet ännu tjusigare med hjälp av sin härliga färg. Grönt är skönt – och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär sillen i cm-tjocka bitar.
  2. Skölj och skrubba limen. Riv limeskalet utan att få med det vita.
  3. Mixa samman alla ingredienser, utom sillen, i en liten matberedare eller med stavmixer till en slät grön sås.
  4. Blanda sill och sås försiktigt i en ren glasburk. 
  5. Ställ i kylskåpet i minst en timme, men gärna över natten innan den serveras.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp 5-minuterssill (à 220 g)
  • skal och saft av 1 lime
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • 1 dl crème fraiche (34%)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk dragon
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer