Sill med basilika och lime
![Sill med basilika och lime](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_196214/cf_259/sill_med_basilika_och_lime.jpg)
Gör en egen fräsch örtsill med hjälp av basilika, persilja och lime. Denna basilikasill smakar inte bara fantastiskt, den gör påsk-buffén eller midsommarbordet ännu tjusigare med hjälp av sin härliga färg. Grönt är skönt – och gott!
![Sill med basilika och lime](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_196214/cf_259/sill_med_basilika_och_lime.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 förp 5-minuterssill (à 220 g)
skal och saft av 1 lime
1 kruka basilika
1 kruka persilja
1 dl crème fraiche (34%)
1 dl majonnäs
1 tsk vitlökspulver
1 tsk dragon
1/2 tsk chilipulver
1 krm salt
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Recept och bild i samarbete med Santa Maria.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Supergod! Men till mängden sås funkar dubbla mängden sill.
Lovisa
2023-12-21