Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ugnsbakad lax i sås på tre sätt

Underbart trevligt recept på lax i ugn som går att variera enkelt med hjälp av olika kryddningar. Välj mellan dragon, dijon & örter och sweet chili & ingefära. Vilken kryddning blir din favorit?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg laxen i en smord ugnssäker form.
  3. Skrubba och skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet av citronen utan att få med det vita.
  4. Blanda crème fraiche med salt, peppar, citronskal och -juice plus din valda smaksättning.
  5. Bred blandningen över laxbitarna.
  6. Baka laxen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Till servering: Servera laxen med kokt potatis och en fräsch sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
Grundrecept
  • 4 bitar laxfilé utan skinn (à 125 g)
  • 2 dl crème fraiche (34%)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • skal och saft av 1/2 citron
Smakversion 1
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 tsk salvia
Smakversion 2
  • 2 tsk dragon
Smakversion 3
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 msk ingefärspaste
Till servering
  • kokt potatis
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer