Sojalax med bakad spetskål

Laxa till det mitt i veckan med en smakrik allt i ett-rätt baserad på laxfilé, spetskål och purjolök. Det som sedan gör rätten så magisk är smaksättningen med japansk soja, sesamfrö och lime samt en het chilimajonnäs med ännu mer lime. Superfräscht!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Ingredienser
4 portioner
1 spetskål (à ca 600 g)
1/2 purjolök
1 tsk finrivet limeskal
2 msk olja
2 msk japansk soja
2 msk svarta sesamfrön
4 bitar lax (à 140 g)
salt
Chilimajonnäs
1/2 röd chili
1 dl majonnäs
1 tsk färskpressad limejuice
2 msk vatten
1/2 tsk salt
Till servering
sesamfrön
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2617 KJ / 627 kCal
Fett50 g
Salt2.59 g
Kolhydrater9 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Men åhhhhhhhhh va gott de var även andra gången Tack för de receptet Kram Annie ( ja de e jag)
Annie
2025-08-12Hej Annie! Superkul att du gillar receptet! Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-08-13Som Therese skrev så tyckte jag att det förra receptet var bättre och skulle gärna vilja ha tillgång till det igen.
André
2025-05-26Hej André och Therese! Här kommer länk till det gamla receptet i Buffé: https://www.e-magin.se/paper/0s2k42v9/paper/1#/paper/0s2k42v9/28 I orginalreceptet steker man allt i ugnen på 200 grader i 10 minuter först och sen höjer till grilleffekt i 5 minuter. (Vi ändrade för att vi inte tyckte att kålen blev klar och att laxen blev torr.) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-05-26Snabbfixat och gott!
Kristin
2025-04-30