Sojakyckling med gurka

23
1 Klimatsmart
Sojakyckling med gurka

Sojakyckling på asiatiskt vis paras här ihop med inlagd gurka. Gör en smarrig snabbpickling med soja, ättika och rostade sesamfrön. Gurkan passar perfekt ihop med den saftiga kycklingen som får sjuda i en enkel men ljuvlig sojasås. Servera med ris och röd mangold.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016

Sojakyckling med gurka

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Gurka

2 msk
sesamfrön
1
gurka
1 msk
olja
1 msk
japansk soja
1/2 msk
ättika (12%)
-
salt och peppar

Kyckling

1 dl
japansk soja
1/2 dl
vatten
1 msk
strösocker
1/2 msk
majsstärkelse
4
kycklingfiléer
1 msk
olja

Till servering

65 g
röd mangold

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentar

Johanna

2016-10-11

Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 1984 KJ / 474 kCal
Fett 10.4 g
Salt 5.38 g
Kolhydrater 55.4 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept