Sojakyckling med gurka
Sojakyckling på asiatiskt vis paras här ihop med inlagd gurka. Gör en smarrig snabbpickling med soja, ättika och rostade sesamfrön. Gurkan passar perfekt ihop med den saftiga kycklingen som får sjuda i en enkel men ljuvlig sojasås. Servera med ris och röd mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Gurka
2 msk sesamfrön
1 gurka
1 msk olja
1 msk japansk soja
1/2 msk ättika (12%)
salt
peppar
Kyckling
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1 msk strösocker
1/2 msk majsstärkelse
4 kycklingfiléer
1 msk olja
Till servering
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1984 KJ / 474 kCal
Fett10.4 g
Salt5.38 g
Kolhydrater55.4 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott!
Johanna
2016-10-11