Parmesanrostad blomkål med mandel och citronkräm

24
8 Klimatsmart
Parmesanrostad blomkål med mandel och citronkräm

Att rosta något i parmesan kan sällan gå fel. Här har du parmesanrostad blomkål som även paneras med mandel och rostas i ugnen. Ät tillsammans med krämig smetana som du smaksätter med vitlök. Strö persilja över innan servering och ät tillsammans med potatis och fräsch mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2019

Parmesanrostad blomkål med mandel och citronkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g blå potatis
1 blomkål (à ca 800 g)
2 msk olivolja
salt
peppar
1 dl sötmandel
95 g parmesanflarn
1 vitlöksklyfta
2 dl smetana
1 citron
1 ask färsk persilja (à 20 g)
65 g mâchesallad

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Sofi

2022-05-03

Jag saknade lite smak i rätten, som att helt enkelt något saknades. Något tips på vad man kan göra för att få fram mer smak till just blomkålsdelen? Hade väl lagrad parmesan så det var inte det.

Frida

2022-02-07

Standard här hemma. Supergott och smidigt. Men kör matvete istället för potatis och creme fraiche istället för smetana.

Annika

2022-02-01

Det här är verkligen helt stört gott! Jag brukar ha den lite längre i ugnen bara. Har blivit en standard rätt.

Näringsvärde per portion

Energi 2034 KJ / 484 kCal
Fett 29 g
Salt 1.13 g
Kolhydrater 36 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden