Parmesanrostad blomkål med mandel och citronkräm
Att rosta något i parmesan kan sällan gå fel. Här har du parmesanrostad blomkål som även paneras med mandel och rostas i ugnen. Ät tillsammans med krämig smetana som du smaksätter med vitlök. Strö persilja över innan servering och ät tillsammans med potatis och fräsch mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g blå potatis
1 blomkål (à ca 800 g)
2 msk olivolja
salt
peppar
1 dl sötmandel
95 g parmesanflarn
1 vitlöksklyfta
2 dl smetana
1 citron
1 ask färsk persilja (à 20 g)
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2034 KJ / 484 kCal
Fett29 g
Salt1.13 g
Kolhydrater36 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag saknade lite smak i rätten, som att helt enkelt något saknades. Något tips på vad man kan göra för att få fram mer smak till just blomkålsdelen? Hade väl lagrad parmesan så det var inte det.
Sofi
2022-05-03Standard här hemma. Supergott och smidigt. Men kör matvete istället för potatis och creme fraiche istället för smetana.
Frida
2022-02-07Det här är verkligen helt stört gott! Jag brukar ha den lite längre i ugnen bara. Har blivit en standard rätt.
Annika
2022-02-01