Parmesanrostad blomkål med mandel och citronkräm

19
5 Klimatsmart
Parmesanrostad blomkål med mandel och citronkräm

Att rosta något i parmesan kan sällan gå fel. Här har du parmesanrostad blomkål som även paneras med mandel och rostas i ugnen. Ät tillsammans med krämig smetana som du smaksätter med vitlök. Strö persilja över innan servering och ät tillsammans med potatis och fräsch mâchesallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2019

Parmesanrostad blomkål med mandel och citronkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
blå potatis
1
blomkål (à ca 800 g)
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1 dl
sötmandel
95 g
parmesanflarn
1
vitlöksklyfta
2 dl
smetana
1
citron
1
ask färsk persilja (à 20 g)
65 g
mâchesallad

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Gabriella

2021-02-20

Jättegott!!!

Lina

2020-07-28

Riktigt smarrigt! Kan tänka mig att det blir gott också till ugnsrostad potatis

Isabel

2019-06-28

Supergott! Rekommenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 2034 KJ / 484 kCal
Fett 29 g
Salt 1.13 g
Kolhydrater 36 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden