Kyckling- och linssoppa

11
1
Kyckling- och linssoppa

Värmande soppa med kyckling och linser. Rätten kan förberedas fram till och med punkt 3 kvällen innan och på så sätt sparar du tid när hungriga magar vill ha mat snart.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2012

Kyckling- och linssoppa

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 morötter
450 g kycklinglårfilé
2 msk olja
1 kanelstång
1 1/2 tsk curry
8 dl vatten
1 förp kokta linser (à 280 g)
1/2 dl matyoghurt (10 %)
salt och peppar
1 kruka koriander

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurten mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Tips

Soppan kan fram till och med punkt 3 förberedas kvällen innan och på så sätt sparar du tid när hungriga magar vill ha mat snart.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Gunnel

2021-01-21

Jag tillsatte 2msk kycklingfond i soppan det höjde upp smaken.

Näringsvärde per portion

Energi 1399 KJ / 334 kCal
Fett 125 g
Kolhydrater 216 g
Protein 307 g
Läs mer om näringsvärden