Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling- och linssoppa

Värmande soppa med kyckling och linser. Rätten kan förberedas fram till och med punkt 3 kvällen innan och på så sätt sparar du tid när hungriga magar vill ha mat snart.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och strimla lök och morötter.
  2. Strimla och bryn kycklingen i en gryta i olja tillsammans med lök och morötter. Tillsätt kanelstång och curry och fräs ytterligare ca 1 minut.
  3. Tillsätt vatten och låt koka under lock ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  4. Häll av och skölj linserna i en sil. Tillsätt dem i grytan och koka ytterligare ca 5 minuter.
  5. Rör i yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med koriander på toppen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurten mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ.

Tips

Soppan kan fram till och med punkt 3 förberedas kvällen innan och på så sätt sparar du tid när hungriga magar vill ha mat snart.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 msk olja
  • 1 kanelstång
  • 1 1/2 tsk curry
  • 8 dl vatten
  • 1 förp kokta linser (à 280 g)
  • 1/2 dl matyoghurt (10 %)
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1399 kJ / 334 kCal