Sojaglacerad lax med gurksallad

Här serveras en mild lax i en ypperlig smakrik sås som lätt svängs ihop av bland annat japansk soja och sweet chilisås. Ris och en krispig gurksallad med lime blir riktigt gott att servera till laxen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2023

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Gurksallad
1 gurka
1 lime
1 tsk sesamfrön
salt
peppar
4 bitar laxfilé (à 125 g)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten
1 msk majsstärkelse
3 msk japansk soja
3 msk sweet chilisås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2408 KJ / 575 kCal
Fett23 g
Salt3.5 g
Kolhydrater59 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott tyckte både tånåringarna och vuxna, vi hade inlagd ingefära till samt sambalolek till och det vart succé ❤️
Berglind
2025-01-29Jättegott! Enkelt och snabbt att svänga ihop en vardagskväll men vi kommer absolut bjuda våra gäster på detta också. Vi hade även inlagd ingefära som tillbehör. Gott och lite extra sting om man gillar det.
Tony
2024-12-05Väldigt god sås till laxen!! Snabbt också!
Eva-lisa
2024-10-16