Laxbiffar med klyftpotatis
Krämiga laxbiffar är både enkla att göra goda att äta. Servera tillsammans med krispig klyftpotatis, sås gjord på crème fraiche och sweet chilisås samt en fräsch sallad bestående av tomater och krispsallad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018
Ingredienser
4 portioner
Laxbiffar
500 g laxfilé
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 msk olja (till stekning)
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
svartpeppar
Sås
2 dl lätt crème fraiche
2 msk sweet chilisås
2 tomater
1/2 förp krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2871 KJ / 686 kCal
Fett36 g
Salt2.31 g
Kolhydrater50 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt att laga. Jag blandade i lite olja i smeten och klickade ut på plåt med bakplåtspapper direkt, penslade med olja och tillagade helt i ugnen. Det blev en fin yta och underlättade matlagningen. Laxbiffarna är milda i smaken så såsen med sweet chilisås passade bra till. Fick okej av dottern som annars inte tycker om lax.
Caroline
2023-09-04Varför,först bryna i stekpanna, och sedan ugnssteka 5 minuter. Nä, stek färdigt på lagom värme i stekpanna,gärna smörstekta, 5minuter
Crister
2023-07-01Snabbt, enkelt och gott! Till nästa gång piffar jag upp biffarna med lite mer kryddor.
Anna
2022-11-01