Laxbiffar med klyftpotatis

22
2
Laxbiffar med klyftpotatis

Krämiga laxbiffar är både enkla att göra goda att äta. Servera tillsammans med krispig klyftpotatis, sås gjord på crème fraiche och sweet chilisås samt en fräsch sallad bestående av tomater och krispsallad. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018

Laxbiffar med klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner

Laxbiffar

500 g
laxfilé
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1/2 dl
ströbröd
1
ägg
1 msk
olja (till stekning)
900 g
fast potatis
1 msk
olja
-
salt
-
svartpeppar

Sås

2 dl
lätt crème fraiche
2 msk
sweet chilisås
2
tomater
1/2
förp krispsallad

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Lite krispigare? Vänd biffarna i ströbröd eller panko innan stekning.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Andreas

2021-08-28

Jättegott

Anders

2020-02-11

KANON! 😊

Näringsvärde per portion

Energi 2871 KJ / 686 kCal
Fett 36 g
Salt 2.31 g
Kolhydrater 50 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept