Rödkålssallad med rostade solrosfrön
Rödkålssalladen innehåller rödkål, morötter och rostade solrosfrön. När du tillsätter den friska dressingen gjord på senap, vinäger, honung och olja blir salladen saftig och smakrik!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001
Ingredienser
6 portioner
1 kg rödkål
3 morötter
1 dl rostade solrosfrön
Dressing
1 1/2 tsk grov osötad senap
2 msk vinäger, gärna balsamvinäger eller äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1 dl neutral olja
ca 1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1125 KJ / 268 kCal
Fett21 g
Salt1.25 g
Kolhydrater14 g
Protein5 g
Kommentarer
Överraskande god sallad! Kommer göra denna många gånger under höst och vinter.
Linnéa
2024-09-22De rostade solrosfröna är pricken över i:et
Rolf
2024-08-17Jättegott!
Frida
2024-01-04