Rödkålssallad med rostade solrosfrön

Betyg 4.4 av 5.
102 personer har röstat
23
Rödkålssallad med rostade solrosfrön

Rödkålssalladen innehåller rödkål, morötter och rostade solrosfrön. När du tillsätter den friska dressingen gjord på senap, vinäger, honung och olja blir salladen saftig och smakrik!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Rödkålssallad med rostade solrosfrön

Ingredienser

6 portioner
1 kg rödkål
3 morötter
1 dl rostade solrosfrön

Dressing

1 1/2 tsk grov osötad senap
2 msk vinäger, gärna balsamvinäger eller äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1 dl neutral olja
ca 1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
102 personer har röstat

Kommentarer

Överraskande god sallad! Kommer göra denna många gånger under höst och vinter.

Linnéa

2024-09-22

De rostade solrosfröna är pricken över i:et

Rolf

2024-08-17

Jättegott!

Frida

2024-01-04

Näringsvärde per portion

Energi1125 KJ / 268 kCal
Fett21 g
Salt1.25 g
Kolhydrater14 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Rödkålssallad med äpple
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig vintersallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julens pizzasallad
Betyg 2.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Regnbågssallad med tahinidressing
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Holys red slaw
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödkålsslaw med soja och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga