Rödkålssallad med rostade solrosfrön

59
15
Rödkålssallad med rostade solrosfrön

Rödkålssalladen innehåller rödkål, morötter och rostade solrosfrön. När du tillsätter den friska dressingen gjord på senap, vinäger, honung och olja blir salladen saftig och smakrik!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Rödkålssallad med rostade solrosfrön

Ingredienser

6 portioner
1 kg
rödkål
3
morötter
1 dl
rostade solrosfrön

Dressing

1 1/2 tsk
grov osötad senap
2 msk
vinäger, gärna balsamvinäger eller äppelcidervinäger
1 tsk
flytande honung
1 dl
neutral olja
ca 1 tsk
salt
1/2 tsk
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Jeanette

2020-10-08

Helt underbar!

Maria

2020-02-12

Gjort denna salladen varje jul flera år, men såklart även däremellan. Blir bara godare en till tre dagar efter att den fått stå i kylen och alla smaker blandas!

Christina

2020-02-01

Väldigt god sallad!

Näringsvärde per portion

Energi 1125 KJ / 268 kCal
Fett 21 g
Salt 1.25 g
Kolhydrater 14 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept