Rödkålssallad med rostade solrosfrön

90
19
Rödkålssallad med rostade solrosfrön

Rödkålssalladen innehåller rödkål, morötter och rostade solrosfrön. När du tillsätter den friska dressingen gjord på senap, vinäger, honung och olja blir salladen saftig och smakrik!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Rödkålssallad med rostade solrosfrön

Ingredienser

6 portioner
1 kg rödkål
3 morötter
1 dl rostade solrosfrön

Dressing

1 1/2 tsk grov osötad senap
2 msk vinäger, gärna balsamvinäger eller äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1 dl neutral olja
ca 1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

90

Kommentarer

Anna

2023-01-01

Frisk och fräsch sallad. Jättegod!

Katrin

2022-12-19

Jättegod sallad! Jag har lagat den till julbordet i många år. Jag brukar göra den dagen före julafton och den brukar hålla sig fräsch i ett par dagar i alla fall.

Anna

2022-12-12

Jättegott! Jag använde balsamvinäger och skånsk grovkornig senap i dressingen. Kommer definitivt att göra den här salladen igen!

Näringsvärde per portion

Energi 1125 KJ / 268 kCal
Fett 21 g
Salt 1.25 g
Kolhydrater 14 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden