Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rödkålssallad med rostade solrosfrön

Rödkålssalladen innehåller rödkål, morötter och rostade solrosfrön. När du tillsätter den friska dressingen gjord på senap, vinäger, honung och olja blir salladen saftig och smakrik!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort de yttersta bladen på rödkålen. Skala morötterna.
  2. Dressing: Blanda senap, vinäger och honung i en liten skål. Vispa i oljan droppvis och smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla rödkål och morötter så tunt som möjligt eller riv på det grövsta på rivjärnet. Blanda med dressingen, strö över solrosfrön och servera genast.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg rödkål
  • 3 morötter
  • 1 dl rostade solrosfrön
Dressing
  • 1 1/2 tsk grov osötad senap
  • 2 msk vinäger, gärna balsamvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl neutral olja
  • ca 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!