Rödkålssallad med rostade solrosfrön

Rödkålssalladen innehåller rödkål, morötter och rostade solrosfrön. När du tillsätter den friska dressingen gjord på senap, vinäger, honung och olja blir salladen saftig och smakrik!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Ingredienser
6 portioner
1 kg rödkål
3 morötter
1 dl rostade solrosfrön
Dressing
1 1/2 tsk grov osötad senap
2 msk vinäger, gärna balsamvinäger eller äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1 dl neutral olja
ca 1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1125 KJ / 268 kCal
Fett21 g
Salt1.25 g
Kolhydrater14 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag vet inte jag är hennes barn
Stephanie
2024-12-23Super god, men la till lite vitvinsvinäger, superb
Monika
2024-12-22Överraskande god sallad! Kommer göra denna många gånger under höst och vinter.
Linnéa
2024-09-22