Krämig kycklingpasta med persilja
Är du på jakt efter den perfekta pastarätten? Jakten är över, här har du en krämig kycklingpasta med persilja. Såsen gör du med purjo, sockerärter och vitlök som steks tillsammans med kycklingen, addera crème fraiche. Som slutlig touch, tillsätt persilja och spenat och avnjut med pasta och osten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port tagliatelle
4 kycklingfiléer
1 purjolök
150 g sockerärtor
2 tsk olja
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka persilja
2 dl crème fraiche
65 g babyspenat
1/2 förp grana padano flarn (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2671 KJ / 640 kCal
Fett26 g
Salt2.97 g
Kolhydrater54 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok. Men ingen favorit hos barnen speciellt. Tog I lite extra matlagningsgrädde +kycklingfond då det blev väldigt lite sås. Precis som flera har nämt.
Katrine
2022-06-27Jättegott! Vi tillsatte 2,5dl grädde & lite kycklingfond.
Linnéa
2021-10-17Man kan också öka på såsen med 2 1/2 dl vatten + 1/2 kycklingbuljongtärning. Minst lika gott och mindre fett.
Bo arne
2021-07-12