Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN |

Taconuggets i bröd

Festliga taconuggets, som du gör av kycklingfiléer (skuren i mindre bitar), ströbröd och tacokrydda, blir den perfekta middagen för hela familjen! Värm pitabröden och fyll dem med mumsiga nuggets, grönsaker, tacosås och gräddfil. En favoriträtt som passar både stora och små!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda ströbröd och tacokrydda i en djup tallrik. Vänd kycklingbitarna i ströbrödsblandningen, se till att bitarna täcks av paneringen.
  3. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna tills bitarna fått färg. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen och stek 6–8 minuter.
  4. Skär gurkan i stavar och tomaterna i skivor. Skölj och strimla salladen.
  5. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen .
  6. Servera kycklingen i pitabröden tillsammans med grönsaker, tacosås och gräddfil.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd  glutenfritt ströbröd eller po-fiber samt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl ströbröd
  • 40 g tacokrydda
  • 3 msk olja
  • 1/2 gurka
  • 2 tomater
  • 1 romansallad
  • 6 pitabröd
  • 1 dl tacosås
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2782 kJ / 666 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer