Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sockersaltad lax med papayasalsa

Njut av sockersaltad lax med en spännande papayasalsa. Laxen får inte bara en fin färg när den karamelliseras i socker och salt utan också en väldigt god smak. Till gör du en söt och god salsa på papaya med smak av het chili. Fantastiska smaker som bäst avnjuts med nykokt ris och sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lax: Dela varje laxfilé i två skivor. Blanda salt och socker på en tallrik. Vänd laxen i blandningen och låt ligga några minuter.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Salsa: Skala, dela och kärna ur papayan. Skär den och tomaterna i små tärningar. Ansa och skiva salladslöken. Dela, kärna ur och hacka chilin. Blanda grönsakerna med pressad lime och olja.
  4. Sallad: Skär salladen i bitar.
  5. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 1 minut på varje sida.
  6. Servera laxen med salsa, ris och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Lax
  • 4 port laxfilé (4 portionsbitar motsvarar ca 520 g)
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1 msk olja
  • 4 port ris
Salsa
  • 1 papaya
  • 2 tomater
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 röd peppar
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • salt
Sallad
  • 1 huvudsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2380 kJ / 569 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept