Sockersaltad lax med papayasalsa
Njut av sockersaltad lax med en spännande papayasalsa. Laxen får inte bara en fin färg när den karamelliseras i socker och salt utan också en väldigt god smak. Till gör du en söt och god salsa på papaya med smak av het chili. Fantastiska smaker som bäst avnjuts med nykokt ris och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016
Ingredienser
4 portioner
Lax
4 port laxfilé (4 portionsbitar motsvarar ca 520 g)
1 msk salt
1 msk socker
1 msk olja
4 port ris
Salsa
1 papaya
2 tomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 röd peppar
1 lime
1 msk olja
salt
Sallad
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett24.7 g
Salt6.3 g
Kolhydrater55.1 g
Protein30.3 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Är ni säkra på att det ska vara 1 msk salt o socker på laxen? Smakade inte bra alls. Saltet på laxen var så överväldigande att laxen nästintill var oätbart.
Sofie
2016-06-19