Sockersaltad lax med papayasalsa

5
1
Sockersaltad lax med papayasalsa

Njut av sockersaltad lax med en spännande papayasalsa. Laxen får inte bara en fin färg när den karamelliseras i socker och salt utan också en väldigt god smak. Till gör du en söt och god salsa på papaya med smak av het chili. Fantastiska smaker som bäst avnjuts med nykokt ris och sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016

Sockersaltad lax med papayasalsa

Ingredienser

4 portioner

Lax

4
port laxfilé (4 portionsbitar motsvarar ca 520 g)
1 msk
salt
1 msk
socker
1 msk
olja
4
port ris

Salsa

1
papaya
2
tomater
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
röd peppar
1
lime
1 msk
olja
-
salt

Sallad

1
huvudsallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Sofie

2016-06-19

Är ni säkra på att det ska vara 1 msk salt o socker på laxen? Smakade inte bra alls. Saltet på laxen var så överväldigande att laxen nästintill var oätbart.

Näringsvärde per portion

Energi 2380 KJ / 569 kCal
Fett 24.7 g
Salt 6.3 g
Kolhydrater 55.1 g
Protein 30.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept