Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Laxbiffar med salsa

Bjud på en smakrik fiskrätt med detta recept på goda laxbiffar med smaskig salsa. Din salsa med underbar sötma och chilisting passar perfekt med de varma, nystekta biffarna som gärna läggs upp i bröd före de toppas av salsan.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela laxen i bitar. Lägg den i matberedaren. Krydda med salt och citronpeppar. Tillsätt vispgrädde under maskinens gång och kör till färs. Rör ner gräslöken.
  2. Ställ färsen i kyl ca 30 minuter. Under tiden gör du salsan. Skala, kärna ur och tärna papayor. Strimla vårlökarna fint. Skär ananasskivorna i små bitar. Blanda med chilifrukten och kaprisen. Ställ i kyl så länge.
  3. Smält smör i en panna. Forma biffar av färsen. Stek på medelvärme på båda sidor. Servera med salsa och ev kokt potatis. Biffarna passar också bra att lägga i bröd och toppa med salsa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk smör
Salsa
  • 2 papayor
  • 6 vårlökar
  • 4 ananasringar
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk kapris
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer