Tehalstrad lax med senapsmarinerad papayasallad
Suverän laxrätt med spännande smaker av te och papaya! Laxbitarna halstras med teblad och serveras med en senapsmarinerad papayasallad. Salladen blandas med en fräsch vinägrett av senapsfrön, limejuice, olivolja och kryddor.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007
Ingredienser
4 portioner
600 g skinnfri laxfilé
ca 1 - 2 msk teblad (t ex ett fruktigt svart eller grönt te alternativt earl grey)
salt
peppar
Papayasallad
1/2 papaya (à ca 500 g)
1 liten fänkål
1/2 liten purjolök
6 - 7 rädisor
1 chilifrukt t ex spansk peppar, den vågade tar habanero eller scotch bonnet
ca 80 - 90 g späda salladsblad (gärna mix)
Senapsvinägrett
1 lime
1 msk senapsfrön
1/2 dl olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2990 KJ / 690 kCal
Fett31 g
Kommentarer