Tehalstrad lax med senapsmarinerad papayasallad

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Tehalstrad lax med senapsmarinerad papayasallad

Suverän laxrätt med spännande smaker av te och papaya! Laxbitarna halstras med teblad och serveras med en senapsmarinerad papayasallad. Salladen blandas med en fräsch vinägrett av senapsfrön, limejuice, olivolja och kryddor.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Tehalstrad lax med senapsmarinerad papayasallad

Ingredienser

4 portioner
600 g  skinnfri laxfilé
ca 1 - 2 msk  teblad (t ex ett fruktigt svart eller grönt te alternativt earl grey)
salt och peppar

Papayasallad

1/2   papaya (à ca 500 g)
1   liten fänkål
1/2   liten purjolök
6 - 7   rädisor
1   chilifrukt t ex spansk peppar, den vågade tar habanero eller scotch bonnet
ca 80 - 90 g  späda salladsblad (gärna mix)

Senapsvinägrett

1   lime
1 msk  senapsfrön
1/2 dl  olivolja
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2990 KJ / 690 kCal
Fett31 g

Testa liknande recept

Inlagd papaya med senapsfrön
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svensk rub
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Halstrad lax med pepparot- och fänkålssås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Limepickles
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
En svensk rub
Betyg 2.3 av 5.
55 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varmrökt fisk med syrade grönsaker
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga