Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tehalstrad lax med senapsmarinerad papayasallad

Suverän laxrätt med spännande smaker av te och papaya! Laxbitarna halstras med teblad och serveras med en senapsmarinerad papayasallad. Salladen blandas med en fräsch vinägrett av senapsfrön, limejuice, olivolja och kryddor.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär laxen i portionsbitar. Smula över tebladen. Salta och peppra. Halstra laxbitarna med tesidan ner i en het stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Sallad: Skala och kärna ur papayan. Skär den i tunna skivor.
  4. Ansa och skiva fänkålen tunt, använd matberedare, mandolin eller osthyvel.
  5. Skölj och skiva purjolöken och rädisorna tunt. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten tunt. Lägg dem tillsammans med fänkål och sallad i iskallt vatten för mer krispighet.
  6. Vinägrett: Finriv limeskalet och pressa ut juicen. Stöt senapsfröna i en mortel. Blanda dem med limeskal och -juice och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Häll av vattnet från salladen och blanda den med papaya och senapsvinägrett.
  8. Stek klart laxen i ugnen i ca 5 minuter. Servera med salladen och t ex nykokt ris.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g skinnfri laxfilé
  • 1 - ca 2 msk teblad (t ex ett fruktigt svart eller grönt te alternativt earl grey)
  • salt och peppar
Papayasallad
  • 1/2 papaya (à ca 500 g)
  • 1 liten fänkål
  • 1/2 liten purjolök
  • 6 - 7 rädisor
  • 1 chilifrukt t ex spansk peppar, den vågade tar habanero eller scotch bonnet
  • 80 - ca 90 g späda salladsblad (gärna mix)
Senapsvinägrett
  • 1 lime
  • 1 msk senapsfrön
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2990 kJ / 690 kCal
Fett: 31 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer