Tehalstrad lax med senapsmarinerad papayasallad

0
0
Tehalstrad lax med senapsmarinerad papayasallad

Suverän laxrätt med spännande smaker av te och papaya! Laxbitarna halstras med teblad och serveras med en senapsmarinerad papayasallad. Salladen blandas med en fräsch vinägrett av senapsfrön, limejuice, olivolja och kryddor.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Tehalstrad lax med senapsmarinerad papayasallad

Ingredienser

4 portioner
600 g skinnfri laxfilé
ca 1 - 2 msk teblad (t ex ett fruktigt svart eller grönt te alternativt earl grey)
salt och peppar

Papayasallad

1/2 papaya (à ca 500 g)
1 liten fänkål
1/2 liten purjolök
6 - 7 rädisor
1 chilifrukt t ex spansk peppar, den vågade tar habanero eller scotch bonnet
ca 80 - 90 g späda salladsblad (gärna mix)

Senapsvinägrett

1 lime
1 msk senapsfrön
1/2 dl olivolja
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2990 KJ / 690 kCal
Fett 31 g
Läs mer om näringsvärden