Sojastekt lax med sötsyrlig gurksallad
Sojastekt lax med sötsyrlig gurksallad är en rätt med tydliga asiatiska smaker. Den friska salladen med papaya, gurka och lime kickar igång smaklökarna och passar fint ihop med fiskens sälta. Fräsch rätt som passar under våren!
Ingredienser
4 portioner
Gurksallad
1 papaya
1 gurka
1 silverlök
2 lime
1 dl mango chutney
1/2 isbergssallad
Lax
2 vitlöksklyftor
1/2 dl japansk soja
1/2 dl vatten
125 g salladslök
4 msk sesamfrö
ca 600 g laxfilé
1 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2257 KJ / 535 kCal
Fett29 g
Salt3.01 g
Kolhydrater29 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer