Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sojastekt lax med sötsyrlig gurksallad

Sojastekt lax med sötsyrlig gurksallad är en rätt med tydliga asiatiska smaker. Den friska salladen med papaya, gurka och lime kickar igång smaklökarna och passar fint ihop med fiskens sälta. Fräsch rätt som passar under våren!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gurksallad: Skala, kärna ur och skiva papayan tunt. Hyvla gurkan i långa remsor. Skala och skiva löken tunt. Pressa limen och blanda med mango chutney. Vänd ner papaya, gurka och lök vid servering. Bryt isbergssalladen i grova bitar.
  2. Lax: Skala och riv vitlöken. Blanda den med soja och vatten.
  3. Ansa och hacka salladlöken. Rosta sesamfröna i torr panna på medelvärme.
  4. Skär laxen i bitar. Bryn dem runt om i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och häll ner sojablandningen och låt sjuda ca 5 minuter tills den tjocknar lite. Toppa laxen med sesamfrön och salladslök.
  5. Servera sojalaxen med gurksalladen och isbergssalladen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Gurksallad
  • 1 papaya
  • 1 gurka
  • 1 silverlök
  • 2 lime
  • 1 dl mango chutney
  • 1/2 isbergssallad
Lax
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 125 g salladslök
  • 4 msk sesamfrö
  • ca 600 g laxfilé
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2257 kJ / 535 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB