Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing

28
1
Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing

Asieninspirerad brysselkålssallad med rättika, koriander och sesamfrön. Skär grönsakerna tunt och marinera i olja, lime, chili och ingefära. Snabbt och enkelt har du en krispigt fräsch och smakrik sallad.

Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing

Ingredienser

4 portioner
250 g brysselkål
3 salladslökar
150 g rättika
1 röd spansk peppar
2 msk riven färsk ingefära
1 lime
1/2 tsk salt
2 msk olja
2 msk sesamfrö
1 kruka koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentar

Elisabeth

2020-09-24

Låter väldigt gott. Ska testa!

Näringsvärde per portion

Energi 570 KJ / 136 kCal
Fett 9 g
Salt 1 g
Kolhydrater 8 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden