UNDER 30 MIN | Medel

Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing

Asieninspirerad brysselkålssallad med rättika, koriander och sesamfrön. Skär grönsakerna tunt och marinera i olja, lime, chili och ingefära. Snabbt och enkelt har du en krispigt fräsch och smakrik sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa brysselkålen och skär i tunna skivor, gärna med en mandolin.
  2. Ansa och skiva salladslöken tunt. Strimla rättikan. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran.
  3. Riv skalet från limen och pressa ur saften och blanda med chili, ingefära, salt och oljan till en dressing. 
  4. Blanda dressingen med brysselkålen och rättikan låt stå och marinera ca 15 minuter. Vänd runt då och då. 
  5. Rosta sesamfröna i torr stekpanna på medelvärme och hacka koriandern. Vänd ner det i salladen tillsammans med salladslöken.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g brysselkål
  • 3 salladslökar
  • 150 g rättika
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 kruka koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 570 kJ / 136 kCal