UNDER 30 MIN | Enkel

Japansk havssallad med chili och sesam

Väck smaklökarna med den här ljuvligt goda rätten! Strimla havssallat, som är en slags grönalg, och blanda med finhackad chili, rostade sesamfrön, japansk soja, risvinäger, sesamolja och lite strösocker. Servera till fisk eller skaldjur.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj sallaten väl i ett durkslag och låt den rinna av.
  2. Strimla sallaten tunt. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme och låt svalna.
  4. Blanda samtliga ingredienser i en bunke och låt dra 15 minuter.
  5. Servera salladen till fisk och skaldjur.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 75 g havssallat
  • 1/2 röd spansk peppar
  • 2 tsk sesamfrön
  • 1/2 dl japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 395 kJ / 95 kCal