Japansk havssallad med chili och sesam

Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
1
Japansk havssallad med chili och sesam

Väck smaklökarna med den här ljuvligt goda rätten! Strimla havssallat, som är en slags grönalg, och blanda med finhackad chili, rostade sesamfrön, japansk soja, risvinäger, sesamolja och lite strösocker. Servera till fisk eller skaldjur.

Japansk havssallad med chili och sesam

Ingredienser

4 portioner
75 g  havssallat
1/2   röd spansk peppar
2 tsk  sesamfrön
1/2 dl  japansk soja
2 msk  risvinäger
1 1/2 msk  strösocker
1 msk  sesamolja

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat

Kommentar

Havssallad Kan den ätas rå utan tillagning ? finns ingen text om detta

Yvonne

2017-10-22

Hej Yvonne! Salladen behöver bara sköljas och kan sedan ätas direkt. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-10-24

Näringsvärde per portion

Energi395 KJ / 95 kCal
Fett4 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Svampramen med shitake och ostronskivling
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gari (inlagd ingefära)
Betyg 4.5 av 5.
101 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxsashimi med sesamdressing och svartkålschips
Betyg 3.5 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Japansk rotsaksmiso med svamp och nori
Betyg 3.3 av 5.
116 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålstempura med korianderdipp
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Teriyakisås
Betyg 4.4 av 5.
252 personer har röstat
Under 15 min att tillaga