Sockersaltad lax med asiatisk havssallad

Betyg 3.5 av 5.63 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Sockersaltad lax med asiatisk havssallad

Så gott det blir att marinera lax i salt, socker och peppar före stekning! Till fisken serverar du en sallad med strimlade morötter, skivad lök och lättkokad havssallat (en slags grönalg). Ringla över den smakrika dressingen och strö över sesamfröna. Servera med ris – och ta en tugga av Asien!

Sockersaltad lax med asiatisk havssallad

Ingredienser

4 portioner
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 krm nymalen svartpeppar
4 port laxfilé
75 g havssallat (grönalg)
1 msk finriven färsk ingefära
1 tsk urkärnad finhackad spansk peppar
3 msk japansk soja
1 1/2 tsk sesamolja
1 lime
2 morötter
1 rödlök
1/2 msk rostade sesamfrön
4 port ris

Gör så här

00:10:00
00:10:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2307 KJ / 552 kCal
Fett21 g
Salt5.6 g
Kolhydrater56 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Japansk havssallad med chili och sesam
    Betyg 3.3 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vietnamesiska vårrullar
    Betyg 4.1 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad