Snittar på kavring med prästostkräm och räkor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Snittar på kavring med prästostkräm och räkor

Smarriga snittar på kavring med kräm av prästost, färskost och dill, toppade med handskalade räkor. Enkla att göra och goda som plockmat, svenska tapas eller som tilltugg till minglet eller fördrinken innan festen. Snittarna är lika goda till jul som till midsommar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt räkorna rinna av i ett durkslag.
  2. Repa dillen från de grövsta stjälkarna. Hacka dill och gräslök grovt. Mixa det med färskosten till en slät kräm i en matberedare. Om det är svårt att mixa så tillsätt 1 matsked mjölk (för 24 st). 
  3. Vänd ner den rivna osten i krämen. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Hacka räkorna grovt och vänd ner i osten.
  5. Lägg ut hälften av kavringsskivorna och bred på räkröran. Lägg på resten av brödskivorna och tryck till lite lätt. Kantskär snittarna och skär dem i halvor på diagonalen.

För alla

Gör glutenfri: byt ut kavringen mot mörkt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd färskost och mjölk utan laktos.

Näringsberäkningen är beräknad per styck.

Ingredienser

Portioner: 24 st
  • 200 g handskalade räkor i lake
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka gräslök
  • 250 g naturell färskost
  • ev lite mjölk
  • 150 g riven prästost
  • flingsalt och peppar
  • 24 tunna skivor kavring
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 581 kJ / 139 kCal