Prästostcheesecake med matjessill och äppelsallad

Betyg 3.1 av 5.
31 personer har röstat
0
Prästostcheesecake med matjessill och äppelsallad

Vilken julig läckerhet. Prästostcheesecake med matjessill är en minst sagt majestätisk rätt. Tar lite över en timme att laga till men resultatet blir utsökt och gästerna blir mäkta imponerade.

Prästostcheesecake med matjessill och äppelsallad

Ingredienser

16 bitar

Botten

100 g  kavring
50 g  smör

Fyllning

300 g  lagrad riven prästost (300 g motsvarar ca 8 dl riven ost)
2 dl  vispgrädde
1/2   ask smörgåskrasse

Äppelsallad

1   äpple
2   selleristjälkar
1/2   ask smörgåskrasse
1/2   citron
1 msk  olivolja
salt och peppar

Till servering

1/2   burk matjessill (à 570 g)
gräddfil

För alla

Fri från ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri vispgrädde och laktosfri gräddfil.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi882 KJ / 211 kCal
Fett17 g
Salt0.9 g
Kolhydrater17 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Ägghalvor med matjessill, hovmästarsås och potatis
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kallrökt lax med gurksallad och kavring
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparrotssill med forellrom
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nubberöra
Betyg 4 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörrebröd med skinka, avokado och krasse
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Silltårta
Betyg 4.1 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga