Prästostcheesecake med matjessill och äppelsallad
![Prästostcheesecake med matjessill och äppelsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_126685/cf_259/prastostcheesecake_med_matjessill_och_appelsallad.jpg)
Vilken julig läckerhet. Prästostcheesecake med matjessill är en minst sagt majestätisk rätt. Tar lite över en timme att laga till men resultatet blir utsökt och gästerna blir mäkta imponerade.
![Prästostcheesecake med matjessill och äppelsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_126685/cf_259/prastostcheesecake_med_matjessill_och_appelsallad.jpg)
Ingredienser
16 bitar
Botten
100 g kavring
50 g smör
Fyllning
300 g lagrad riven prästost (300 g motsvarar ca 8 dl riven ost)
2 dl vispgrädde
1/2 ask smörgåskrasse
Äppelsallad
1 äpple
2 selleristjälkar
1/2 ask smörgåskrasse
1/2 citron
1 msk olivolja
salt och peppar
Till servering
1/2 burk matjessill (à 570 g)
gräddfil
För alla
Fri från ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri vispgrädde och laktosfri gräddfil.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Näringsvärde per portion
Energi882 KJ / 211 kCal
Fett17 g
Salt0.9 g
Kolhydrater17 g
Protein7 g
Kommentarer