Prästostcheesecake med matjessill och äppelsallad
Vilken julig läckerhet. Prästostcheesecake med matjessill är en minst sagt majestätisk rätt. Tar lite över en timme att laga till men resultatet blir utsökt och gästerna blir mäkta imponerade.
Ingredienser
16 bitar
Botten
100 g kavring
50 g smör
Fyllning
300 g lagrad riven prästost (300 g motsvarar ca 8 dl riven ost)
2 dl vispgrädde
1/2 ask smörgåskrasse
Äppelsallad
1 äpple
2 selleristjälkar
1/2 ask smörgåskrasse
1/2 citron
1 msk olivolja
salt och peppar
Till servering
1/2 burk matjessill (à 570 g)
gräddfil
För alla
Fri från ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri vispgrädde och laktosfri gräddfil.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Näringsvärde per portion
Energi882 KJ / 211 kCal
Fett17 g
Salt0.9 g
Kolhydrater17 g
Protein7 g
Kommentarer