Prästostcheesecake med matjessill och äppelsallad

Vilken julig läckerhet. Prästostcheesecake med matjessill är en minst sagt majestätisk rätt. Tar lite över en timme att laga till men resultatet blir utsökt och gästerna blir mäkta imponerade.

Ingredienser
16 bitar
Botten
100 g kavring
50 g smör
Fyllning
300 g lagrad riven prästost (300 g motsvarar ca 8 dl riven ost)
2 dl vispgrädde
1/2 ask smörgåskrasse
Äppelsallad
1 äpple
2 selleristjälkar
1/2 ask smörgåskrasse
1/2 citron
1 msk olivolja
salt
peppar
Till servering
1/2 burk matjessill (à 570 g)
gräddfil
Gör så här
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi882 KJ / 211 kCal
Fett17 g
Salt0.9 g
Kolhydrater17 g
Protein7 g
Kommentarer