Prästostcheesecake med matjessill och äppelsallad

31
0
Prästostcheesecake med matjessill och äppelsallad

Vilken julig läckerhet. Prästostcheesecake med matjessill är en minst sagt majestätisk rätt. Tar lite över en timme att laga till men resultatet blir utsökt och gästerna blir mäkta imponerade.

Prästostcheesecake med matjessill och äppelsallad

Ingredienser

16 bitar

Botten

100 g kavring
50 g smör

Fyllning

300 g lagrad riven prästost (300 g motsvarar ca 8 dl riven ost)
2 dl vispgrädde
1/2 ask smörgåskrasse

Äppelsallad

1 äpple
2 selleristjälkar
1/2 ask smörgåskrasse
1/2 citron
1 msk olivolja
salt och peppar

Till servering

1/2 burk matjessill (à 570 g)
gräddfil

För alla

Fri från ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri vispgrädde och laktosfri gräddfil.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 882 KJ / 211 kCal
Fett 17 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 17 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden