Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Taleggiosnittar

Läckra snittar som är vackra att se på och supergoda som tilltugg. Osten Taleggio härstammar från staden Val Taleggio i Italien. Den är rejält krämig och har en gräddig eftersmak. Prova Taleggiosnittar du med!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tallegion i bitar. Grovhacka de soltorkade tomaterna. Lägg ost och tomater i en matberedare tillsammans med färskost och basilikablad. Mixa till en slät kräm. Eller använd en mixerstav.
  2. Bre ostkrämen på tre av brödskivorna (för 4 port), ungefär lika tjockt som brödet är, så blir det vackert randigt. Lägg ihop bröden med en skiva utan ost högst upp. Pressa samman och vira plastfolie runt. Ställ kallt minst 1 timme men gärna längre.
  3. När bröden har stått kallt är det lätt att skära med en vass kniv. Skär bort kanterna och skär små munsbitar, tre- eller fyrkanter. Dekorera fatet med lite sallads- eller kryddgrönt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Tips

Dubbla mängden i receptet och servera taleggiosnittarna som förrätt. Lägg en god sallad, t ex jungfrusallad, på tallrikar och lägg snittar ovanpå. Ringla en dressing av 1/2 dl olivolja (för 4 port), finhackad färsk basilika, salt och svartpeppar över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g taleggio-ost
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 2 msk färskost
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 4 skivor kavring
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1140 kJ / 270 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer