Taleggiosnittar

2
3
Taleggiosnittar

Läckra snittar som är vackra att se på och supergoda som tilltugg. Osten Taleggio härstammar från staden Val Taleggio i Italien. Den är rejält krämig och har en gräddig eftersmak. Prova Taleggiosnittar du med!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Taleggiosnittar

Ingredienser

4 portioner
150 g taleggio-ost
5 soltorkade tomater i olja
2 msk färskost
1/2 kruka färsk basilika
4 skivor kavring

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Dubbla mängden i receptet och servera taleggiosnittarna som förrätt. Lägg en god sallad, t ex jungfrusallad, på tallrikar och lägg snittar ovanpå. Ringla en dressing av 1/2 dl olivolja (för 4 port), finhackad färsk basilika, salt och svartpeppar över.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Eva

2007-03-20

Jag tycker att det är synd att de som klagar på språket inte har vett att själv ta hänsyn till att vi inte särskriver i svenska språket. Mattidning ser iofs konstigt ut men är mycket mer korrekt än mat tidning.

Ica

2007-01-08

Bre är vedertaget av SAOL, och Buffé går efter SAOL och har upprättat våra skrivregler efter den tillsammans med Buffés korrekturläsare.

Ingegerd

2006-02-16

Det är synd att en liten trevlig mat tidning som Buffe inte vet bättre än att använda ordet "bre" istället för "bred" i receptbeskrivningen. Det heter faktiskt "bred ostkrämen på brödskivorna". Ett återkommande fel i er tidning.

Näringsvärde per portion

Energi 1140 KJ / 270 kCal
Fett 18 g
Läs mer om näringsvärden